Antallet af ubesatte it-stillinger i kraftig vækst

Det danske erhvervsliv har 25.000 ledige stillinger, og andelen af ubesatte jobs i it- og kommunikationserhvervet er dobbelt så stort som resten af erhvervslivet, viser tal fra Danmarks Statistik. Antallet af ledige såkaldte IKT-stillinger er siden sidste sommer vokset fra 2.469 til 3.859. Det svarer til en stigning på 56 procent, og det bekymrer brancheforeningen IT-Branchen.

»Mangel på højtkvalificeret arbejdskraft er et af de største problemer for danske it-virksomheder lige nu. Knap 4.000 ubesatte jobs er en stor barriere, der direkte risikerer at bremse den spirende vækst,« lyder det fra Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen i en meddelelse.

De fleste ledige stillinger kan findes i mindre virksomheder med under 50 ansatte. Og de små virksomheder kan få svært ved at vokse uden den nødvendige arbejdskraft, mener Mette Lundberg.

»Især mange virksomheder, der udvikler software oplever vækst i øjeblikket. Her ser vi flere eksempler på, at de bliver bremset i deres udvikling, fordi de har svært ved at få fat i de rette kompetencer,« meddeler direktøren i brancheforeningen, der har omkring 300 medlemmer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>