Apple tager dyk på aktiemarkederne

Apples investorer flygter. De seneste angreb på iCloud betyder, samt at Samsung og Facebook har indgået partnerskab betyder, at Apples aktier er under stort pres. Det skriver Americas Markets.

For selvom Apple er ved at line ny produkter op, hvor der traditionen tro allerede er ved at opstå en hype, så har de seneste par dages begivenheder fået Apple-aktien til at falde ned under 100 dollars, da aktien tabte 4,2 dollars i værdi onsdag. Hvillket betød, at værdien af Apple faldt med 26,1 milliarder dollars.

Apple har generelt haft et godt første halvår, selvom aktien i januar var nede på 70 dollars per aktie, men investorerne begynder at frygte, at Apple fortsætter med at falde bagud i forhold til konkurrenterne, som fortsat udvikler nu teknologi.

Venter lancering med spænding

Den kommende iPhone forventes at få større skærm og trådløs betalingsteknologi, hvilket længe har været en del af Samsungs og Microsofts produkter.

»Vi mener, Apple har meget lidt plads til fejl, når de kommer med en spektakulær iPhone 6 lancering. Samsung Galaxy Note Edge, som blev annonceret i dag (onsdag) ser ud til at blive en interessant enhed med dens innovative sideskærm, og den kan give Apple en hårdere konkurrence end forventet i markedet for smartphones med meget store skærme« siger Brian Colello, analytiker hos Morningstar til Americas Markets.

Samtidig med at Apple er blevet ramt af iCloud-skandalen, som har stillet spørgsmål ved, om Apple overhovedet er i stand til at opbevare folks data i cyberspace – en skandale, der er kommet lige op til at Apple lancerer sin nye iPhone (forventet 9. september).

Stadig fremgang

Apple har selv sagt, at billederne fra iCloud ikke er blevet stjålet på grund af en svaghed i systemet, men et målrettet angreb, som gik på at stjæle adgangskoder og brugernavne.

»Tvivlen om iCloud har ramt på det værst tænkelige tidspunkt for Apple – et voldsomt publiceret flow, som tager nyhederne en uge inden en stor lancering,« siger Brian Colello, han mener dog ikke, at Apple-fans har noget at frygte. For elektronikgiganten – som er USAs mest værdifulde firma – er på trods af den lille nedgang, stadig gået frem med 32 procent i løbet af det seneste halve år.

Og netop på grund af det gode halve år, tror Colello at investorerne måske bare hiver penge ud, for at tage det overskud, som Apple har tjent dem.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>