Microsoft presser EU: Google-aftale hjælper ikke

Anti-monopol-aftalen, som er indgået mellem EU og Google bliver nu kritiseret af Microsoft og flere andre af Googles konkurrenter i et sidste forsøg på at påvirke EU’s konkurrencekommisær, Joaquin Almunia, inden han forlader sit kontor i slutningen af oktober. Det skriver Reuters.

Sagens kerne er, at Google er under anklage for at misbruge sit magtmonopol til at presse konkurrenterne ud af markederne, og Joaquin Almunia overvejer lige nu, om han skal lukke sagen med den nuværende aftale med Google, eller om han skal sende den videre til sin afløser, når hans mandat udløber. Han har brugt de sidste tre år på at finde ud af, om Google presser sine konkurrenter ud indenfor søgeresultater.

Læs også: Google undgår milliardbøde: Indgår forlig med Europa-Kommissionen

Almunia nåede i februar en foreløbig aftale med Google, samtidig har han fortalt konkurrenterne, at han har tænkt sig at afvise deres klager. Han undersøger nu deres svar.

Skal vise konkurrenterne

Ifølge Microsofts direktør for konkurrencelov, Jean-Yves Art, gør Googles kontrakter med deres annoncører det svært for annoncørerne at skifte til andre platforme end Google.

Læs også: Google i søgelyset igen: EU-myndigheder vil åbne konkurrencesag mod Android

»Disse forslag fjerner ikke alle de restriktioner, som vi og rivalerne ser. Der er stadig mange restriktioner, som forhindrer dem i at give interoperabilitet,« sagde han til en nyhedskonference organiseret af en Google-klager.

Det centrale i forslaget, er at et system viser rivalernes søgeservices, fx kort, hoteller eller shopping, mere prominent end det sker nu, når folk foretager søgninger via Google. Google skal bruge en boks for at vise mindst tre konkurrenter hver gang deres egne resultater vises i en specialiseret søgning – en aftale, der gælder for fem år. Noget som kritikere mener er usandsynligt, at det vil stække Googles position i Europa.

En eskalering

Lederen af det britiske prissammenligningssite, Foundem, Shivaun Raff fortæller, at kommissionen ikke har nogen evidens for, at det vil fjerne konkurrenceproblemerne.

»(Googles forslag) er ikke en løsning. Det er en katastrofal eskalering af misbruget,« siger han til Reuters.

Læs også: EU-kommissær: Google slipper alt for billigt med at bryde loven

Almunia og hans folk har ikke villet svare Reuters på en forespørgsel, men fra Google lyder det, at de har samarbejdet fuldt ud.

»Vi har samarbejdet fuldt ud med Europakommissionens undersøgelse over de sidste fire år. Vores forslag adresserer alle kommissionens bekymringer, og giver konkurrerende services en meget større visibilitet,« siger talsmanden Al Verney.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>