Nets: IBM skal tage sikkerhed lige så seriøst som os

Nets kritiserer IBM for ikke at have gjort tilstrækkeligt for at stramme op på sikkerheden i kølvandet på skandalen om Se og Hørs tys-tys-kilde, der solgte informationer til ugebladet, som han havde adgang til gennem sit job hos IBM. Det skriver Berlingske.

Ifølge den nytiltrådte administrerende direktør for Nets-koncernen, Bo Nilsson, har Nets efter skandalen sørget for at gennemgå sikkerheden og forbedre den. Ifølge direktøren er Nets nu på niveau eller måske over andre sammenlignelige firmaer.

Men IBM, som er underleverandør og var arbejdsgiver for medarbejderen, som havde adgang til blandt andet danskeres kreditkorttransaktioner, har ikke været gennem en tilsvarende selvransagelse ifølge direktøren.

»Vi har taget det her yderst seriøst. Jeg vil anbefale, at IBM tager den her sag lige så seriøst som os. De skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Det kan være, de skal på den samme rejse, som vi har været på,« siger Bo Nilsson til Berlingske.

Direktør Lars Mikkelgaard-Jensen har ikke ønsket at kommentere Nets’ udmelding, men til Berlingske siger han, at IBM har taget sagen seriøst og har arbejdet på den med selskabets bedste kræfter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>