Retten afviser CSC’s erstatningskrav i hackersag

Tredje retsdag i hackersagen kører på Frederiksberg, og dagen indledes med en diskussion af, om CSC’s erstatningskrav til de mistænkte skal behandles som en del af straffesagen. CSC kræver 4,9 millioner kroner i erstatning, og virksomhedens advokat Hans Jakob Folker er mødt op for at få erstatningskravet gjort til en del af den verserende sag.

Efter kort proces blev det dog afvist af retten.

»Vi finder det naturligt, at vi understøtter processen med at uddybe vores erstatningskrav. Vi mener ikke, at det vil kræve yderligere bevisførelse, og der skal ikke afhøres vidner. Omkostningerne er dokumenterede og er direkte relaterede til hackingen,« sagde Hans Jakob Folker foran den fyldte retssal, der har tiltrukket sagens hidtil største antal tilhørere.

Læs også: CSC kræver millionerstatning for hacking af politiets systemer

De to mistænktes forsvarere, Luise Høi og Michael Juul Eriksen, afviser dog, at erstatningskravet er relevant i sagen.

Luise Høi mener ikke, at der er plads i sagens stramme program, og hun sætter desuden spørgsmålstegn ved flere af de omkostninger, CSC vil have erstatning for.

Blandt andet kræver it-virksomheden mere end en million kroner i erstatning for udgifter til kommunikationsrådgivere.

»Jeg mener jo, at 1,2 millioner kroner til ekstern presserådgivning giver anledning til alvorlige reservationer,« siger Luise Høi, hvilket udløste en del latter på tilhørerpladserne.

MIchael Juul Eriksen mener heller ikke, at der er tid til at behandle et erstatningskrav, som han i øvrigt ikke mener er relateret til sagen.

»De mistænkte er tiltalt for at forvolde betragtelig skade på informationssystemet. Men da CSC’s erstatningskrav ikke indeholder en post med omkostninger til skader på informationssystemet, så ser det ikke ud til, at der er sket skade på informationssystemet,« siger han

Læs også: Tidsplanen i CSC-sagen skrider med timelang navneleg

Dommere og nævninge forlod kort lokalet for at drøfte spørgsmålet og vendte altså hurtigt tilbage for at afvise CSC med henvisning til retsplejelovens §991, der giver retten lov til at nægte at behandle borgerlige krav, hvis det forårsager væsentlig ulempe.

»Du er velkommen til at sætte dig på tilhørerpladserne, men herinde er du færdig for i dag,« siger dommer Kari Sørensen henvendt til CSC’s advokat.

Version2 er til stede i retssalen og følger sagens udvikling i løbet af dagen. Blandt andet skal amerikanske Jacob Appelbaum efter planen vidne i dag.

Læs også: Tor-bagmand skal vidne i dansk hackersag

Læs også: CSC-mistænkt svensker frygter repressalier: »Jeg har allerede sagt for meget«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>