Hackersagen: Anklager nægter at forholde sig til flere brugere på mistænktes computer.

Gottfrid Svartholm Warg afhøres af vicestatsadvokat Anders Riisager som mistænkt for hacking af CSCs mainframe, og der er uenighed om betydningen af brugerkonti på en computer, der har været brugt til hackingen.

Det springende punkt er en genvej til mainframe-emulatoren Hercules, som politiet har fundet på skrivebordet.

Læs også: CSC-mistænkt svensker frygter repressalier: »Jeg har allerede sagt for meget«

Det er relevant i forbindelse med angrebet og anklageren for står ikke, hvorfor det ligger der, når Warg har udtalt, at han ikke interesserer sig for mainframes.

Warg afviser dog at have installeret det selv. Og han forsøger over flere omgange at forklare retten, at der er adskillige brugerkonti på computeren, og at hvad der ligger på skrivebordet jo afhænger af, hvem der er logget på.

»Men det ligger på din computer,« siger Anders RIisager, til højlydt latter på tilhørerpladserne.

»Hvilken brugerkonto er logget på? Der er fem forskellige brugere på den computer, og hver har sit skrivebord,« svarer Warg.

Anklageren forstår tilsyneladende ikke spørgsmålet, og forsvarer Luise Høi forklarer anklageren, at det er ganske normalt med flere brugerkonti på en computer, som har flere brugere.

Warg spørger igen, hvilken kontos skrivebord den relevante genvej ligger på og påpeger, at han tidligere har oplyst at computeren er en ‘lab-computer’ med flere brugere.

Men Anders Riisager finder ikke spørgsmålet om brugere relevant.

»Jamen det forholder jeg mig slet ikke til, jeg forholder mig til, at det er din computer,« siger han tydeligt irriteret over spørgsmålet.

Spørgsmålet om genveje droppes tilsyneladende og afhøringen fortsætter, hvor den slap i går, og anklageren forsøger at kæde mistænkte sammen med forskellige online-aliasser.

Version2 er til stede i retssalen.

Læs også: Retten afviser CSC’s erstatningskrav i hackersag

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>