Blød robot tåler både sne og ild

Robotter er normalt sådan noget med et metalskelet og en masse plast. Enten som sådan nogle små hvide nogen, der skal ligne et menneske, eller som store industriarme, der er pakket ind i sikkerhedsbure og laserafskærmning. Men verden er fuld af organismer, der ikke har en fast indre struktur.

Derfor har forskere ved Harvard Universitet i Massachusetts, USA, udviklet en blød robot som er i stand til at bevæge sig – at kalde det ‘gå’ vil nok være en overdrivelse – gennem sne og flammer, blive nedsænket i vand og blive kørt over af en bil.


Robottens bevægelser styres ved hjælp af trykluft. Styreboksen sidder på ‘ryggen’. Tryk på billedet, så bevæger robotten sig. Foto: Harvard Universitet

Læs også: Prisvinder har ændret opfattelsen af, hvad en robot er, og hvad den kan

Den er hverken farlig eller særlig hurtig. Men til gengæld kan den kan den være i nærheden af mennesker uden af komme til at skade dem.

Robotten er bygget af et silicone-materiale fyldt med hulrum for at gøre den lettere. Undersiden af robotten består af kevlar for at gøre den slidstærk.

»Vi ville udfordre folks opfattelse af hvad en robot er,« siger Michael Tolley, der er forsker inden for mekanik- og materialevidenskab på The Wyss Institute ved Harvard University. Han sammenligner robotten med traditionelle industrirobotter, som det er farligt for almindelige mennesker at opholde sig i nærheden af:

Læs også: Sværm af undervandsrobotter skal inspicere boreplatforme

»En blød robot er grundlæggende mindre farlig og kan derfor nemmere interagere med dig,« siger Michael Tolley.

Robotten bevæger sig ved hjælp af trykluft, som blive pumpet ud i hvert ben i en sekvens, så robotten kan bevæge sig fremad. En af de kommende udfordringer er at få robotten til at bevæge sig hurtigere.

Se robotten bevæge sig HER

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>