Microsoft køber firmaet bag Minecraft for 14,4 milliarder kroner

Microsoft har, ganske som rygterne lød i sidste uge, indgået en aftale om at købe den svenske spiludvikler Mojang, som står bag den gigantiske spilsucces Minecraft. Prisen lyder på 2,5 milliarder dollars, svarende til 14,4 milliarder kroner.

Handlen vil indebære, at Mojang bliver en del af Microsoft Studios, som omfatter en række spilfirmaer, som gennem årene blandt andet har lavet spil i serierne Age of Empires, Halo og Fable.

Minecraft udviklede sig fra et lidt obskurt projekt til et verdensomspændende fænomen med tilhørende merchandise. Spillet er ifølge Microsoft blevet downloadet mere end 100 millioner gange til pc-platformen siden 2009, og spillet ligger også i top på flere spilkonsoller, heriblandt Microsofts egen Xbox.

Spillet er i høj grad drevet af spillerne selv, som bygger deres egne verdener og stiller dem til rådighed for andre spillere. Microsoft oplyser, at selskabet ikke har tænkt sig at pille ved hverken det community, som findes omkring spillet, eller ved, at spillet, som nu, er tilgængelig på andre platforme end Microsofts egne.

Det vil altså også under Microsofts ledelse være muligt at spille Minecraft på eksempelvis iOS, Android og Playstation.

»Minecraft er én af de mest populære spilserier nogensinde. Vi vil støtte Minecrafts og dets community på alle de måder, folk holder af i dag, og forpligte os til at passe på det og få det til at vokse langt ind i fremtiden,« udtaler Xbox-chef Phil Spencer fra Microsoft ifølge en pressemeddelelse.

Microsoft vil endnu ikke afsløre, hvilke fremtidige projekter Mojang skal arbejde på for Microsoft.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>