Nets: Eksport af NemID til udlandet skal dække kæmpetab

Det har krævet en større indsats end forventet for Nets at udvikle NemID til det danske marked. Større kompleksitet og mere mandskab betyder, at Nets har tabt 314 millioner kroner på NemID. De penge vil selskabet nu forsøge at hente i udlandet, skriver epn.dk.

Ifølge Nets har selskabet ikke været dygtige nok til at få flere danske virksomheder til at bruge NemID som login-løsning. Men Nets har også mulighed for at eksportere løsningen til især andre europæiske lande.

»Markedet for denne type produkter er internationalt. Vi holder os dog fra de helt fjerne markeder, selvom der har været interesse fra Australien og Latinamerika. Vi en meget aktiv dialog med potentielle kunder i flere europæiske lande, der ønsker en tilsvarende løsning. At vi har udbredt en løsning herhjemme, der bygger bro mellem private og offentlige tjenester, vækker stor interesse i udlandet,« siger direktør Bo Nilsson fra Nets til epn.dk.

Nets håber dog ifølge epn.dk også på at kunne udnytte erfaringerne med den nuværende udgave af NemID til at vinde det kommende udbud i 2015 om den nye udgave af NemID.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>