Blog: Business First





IBM har deres Mobile First strategi. Microsofts mantra er “Mobile First, Cloud First”. De fleste IT leverandører er enige om at det meste handler om tidens 4 store trends – Mobile, Social, Big Data og Cloud.

Men hvad siger virksomhederne, der skal overbevises om at det er på disse 4 områder, der skal investeres i?

Jeg tror de tænker anderledes – de tænker “Business First”.

Først og fremmest handler det nemlig om at få virksomhedens forretning til at køre – optimalt. Derfor er der i disse år større fokus på opgradering og optimering af økonomi- BI- og CRM-systemer end der er på investering i ny teknologi a la Mobile, Social, Big Data & Cloud. Lad os som eksempel kigge på mit eget fokusområde – nemlig Mobility.

Mobility er jo mange ting, men hvis vi tager et kig på f.eks. MDM – Mobile Device Management, så vil mange IT ansvarlige tænke “Hvad skal jeg med det?”. Jeg har jo allerede en masse brugere der anvender SmartPhones og Tablets og tilgår deres mail og kalender. Mister en ansat sin telefon kan jeg endda slette alt indhold på den via Microsoft ActiveSync eller Lotus Traveler – alt efter hvilket mail-system man nu kører. Hvad mere har jeg brug for? Hvorfor skulle jeg investere i et MDM værktøj til 4$ per bruger/måned til at gøre det samme?

Svaret er: Det skal du naturligvis heller ikke. Du skal IKKE investere i et MDM værktøj for at understøtte ovenstående scenarie, for det kan du jo allerede. Du skal kun investere i et MDM værktøj, hvis du kan argumentere for at sådan en investering er med til at forbedre forretningen og dermed budskabet om Business First. Det gælder jo egentlig alle dine IT investeringer.

Der er typisk 3 årsager til at kunder vælger at investere i en MDM løsning:
- Sikkerhed
- Bring Your Own Device
- Styring og overblik

Alle 3 årsager er “kedelige” og ikke direkte forretningsunderstøttende og derfor kan det være svært at argumentere overfor en IT ansvarlig om hvorfor han/hun skal investere i installation og opsætning af MDM, licenser til samme og løbende vedligeholdelse. Eller er det ikke bare et spørgsmål om at forklare hvorfor alle 3 punkter er en nødvendighed i forhold til forretningen og den videre udvikling?

Sikkerhed er som at købe en forsikring – det gør vi jo i alle andre aspekter af vores liv. F.eks. når vi køber en bil – så køber vi også en forsikring.

Bring Your Own Device er et hastigt voksende fænomen, som er svært at komme udenom og som i virkeligheden kan give virksomheden mere effektive, glade og tilfredse medarbejdere.

Styring og overblik giver dig kontrol med virksomhedens enheder, data og medarbejdere – et “must” i enhver professionel virksomhed.

MDM er dermed en nødvendig del af fundamentet i din IT infrastruktur. Du kan selvfølgelig vælge at lukke øjnene og håbe på det bedste. At virksomhedens medarbejdere ikke mister deres enheder (glemmer dem i toget eller får dem stjålet), at de ikke har gemt virksomhedsfortrolig information på enhederne og at de ikke anvender nogle uautoriserede (egne) enheder til at tilgå virksomhedens mail, dokumenter, systemer mv. Eller også kan du indføre en MDM løsning, som giver dig styr på situationen her og nu og gør virksomheden klar til at udnytte det fulde potentiale i mobil teknologi fremadrettet – nemlig forretningsunderstøttende Apps, der gør vores medarbejdere, kunder og evt. forbrugere mere effektive i deres samarbejde med os. Det er den klassiske situation: Uden et ordentligt fundament, kan vi ikke bygge et ordentligt hus

Derfor er Mobility et vigtigt område at investere i, ikke mindst af hensynet til “Business First”.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>