Udspekuleret malware driller store banker – og nu også Salesforce

Malwaren Dyreza, der finder vej til brugernes maskiner som en trojaner, har indtil nu rettet sig mod kunder i store banker, men nu driller den ondsindede kode også Salesforce.com.

Det skriver sikkerhedssitet Threatpost.

Det er ‘Dyreza banker Trojan’, som Salesforce frygter går efter nogle kunder.

Trojaneren kan ifølge Threatpost slippe forbi SSL-beskyttelsen i en browser. Den har indtil nu gået målrettet efter kunder i store banker, men udvider nu angrebs-målene, lyder det.

Sådan fungerer Dyreza
Malwaren installerer sig selv på ofrets maskine, hvis man kommer til at klikke på en vedhæftet fil i en falsk besked.

“Når den først er på maskinen, rækker Dyreza ud mod en C2 server (Command and Control, red.) og venter så på, at ofret besøger siden hos en bank, den retter sig mod.”

“Malwaren bruger en teknik kaldet ‘browser hooking’ for at opfange trafikken, før den krypteres på vej mod bankens side,” lyder beskrivelsen hos Threatpost.

Herefter kan de kriminelle foretage et man in the middle-angreb og på den måde læse al kommunikation i klar tekst.

Den gemmer sig på din maskine
Det nye er, at trojaneren nu ikke bare går efter bankerne, men også Salesforce.com.

Selskabet skriver i en meddelelse til kunderne:

“Den 3. september 2014 indentificerede en af vores sikkerhedspartnere, at Dyre-malwaren (også kendt som Dyreza), der typisk går efter kunder i store, velkendte finansielle institutioner, også kan rette sig mod nogle Salesforce-brugere.”

“Vi har i øjeblikket ingen beviser for, at nogen af vores kunder er blevet ramt af dette, og vi fortsætter med vores efterforskning,” lyder det fra Salesforce.com.

“Det her er ikke en sårbarhed hos Salesforce. Det er malware, der holder til på inficerede computersystemer og er designet til at stjæle brugernes login-oplysninger og ligger på inficerede kunde-systemer,” skriver CRM-selskabet videre.

Læs også:

CRM-kæmpen Salesforde lægger an til nye angreb

Stortest: Her er de bedste antivirus-programmer netop nu

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>