Blog: BYOD har også en ”dark side”…

Bring-Your-Own-Device konceptet er vel i større eller mindre grad nu et accepteret og velkendt fænomen i danske virksomheder. Specielt når vi taler de hyper mobile devices som smartphones, phablets og tablets. Og brugerne forventes at håndtere brugen af disse devices selv – det er jo deres valg, om de har valgt en Windows, iOS, Android eller BlackBerry platform at arbejde på, så må de også selv klare skærene, når der er problemer med devicet.
Det kunne egentligt være spændende at undersøge om det så reelt også er tilfældet – altså, at it-afdelingerne sparer en masse brugersupporttid på denne front.
Måske man har input til det derude i det ganske danske land? For de signaler jeg normalt hører er (desværre) at den gamle lov om, at opgaver flyder hen hvor de kan/vil blive løst. I dette tilfælde betyder det så bare at it-afdelingen yder en masse uofficiel support.

Men det er nu ikke den ”dark side”, som jeg vil rette lyset mod her – den udfordring, som jeg oplever mere og mere, er, at mange brugere ganske enkelt ikke ønsker eller føler sig trygge ved et BYOD scenarie. Hvor virksomhedens jagt på at opstille en BYOD strategi simpelthen hægter en større eller mindre brugerskare helt fra. Nemlig de, der ikke tilhører generation ”jeg-vil-have-det-nyeste-og-smarteste-device-nu-så jeg-kan-twitte-og-snappe-samtidigt-med-jeg-opdaterer-fjæsen-og-svarer-på-mail”. Der er faktisk en masse brugere, som bare ønsker at få stillet en effektiv, tilgængelig it-platform til rådighed for at de kan løse deres arbejdsopgaver. Ja bare det, at kunne arbejde mobilt med virksomhedens emails og data fra en smartphone er altså på ingen måde standard alle steder endnu. Og hvis nu virksomhedens eneste svar på det er, at man kan bruge sit eget grej på virksomhedens systemer, så opstår der et dilemma.

I vores iver for at tilgodese de it-interesserede/indfødte brugere med en topmoderne BYOD-strategi er det ekstremt vigtigt, at vi ikke glemmer de af vores brugere, der har en mere pragmatisk og mindre passioneret holdning til, hvilket device man kan arbejde fra. Her er behovet mere værktøjsorienteret og der skal gerne være standarder for, hvordan tingene virker – det skal ikke være noget, man selv skal hitte ud af og selv skal være sin egen it-supporter på.

Nu er det bestemt ikke fordi BYOD er en skidt devicemetodik – tværtom. Den har sine åbenlyse fordele. Men bare fordi BYOD er yderst fleksibel af natur, betyder det ikke, at det kan dække alle brugerscenarier af – for det forudsætter, at alle brugere rent faktisk synes, at det er værd at bruge tid på og interessere sig for hvilket værktøj, man skal bruge for at løse de opgaver, man er ansat til…Så “consumerized” er IT-anvendelsen altså heller ikke derude, eller hvad?

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>