Brændselscelle-pioner solgt til jysk energiselskab

Alle aktier i det økonomisk nødlidende udviklingsselskab IRD Fuelcells er solgt til det jyske energiselskab Trefor, som vil bruge sit store kundenetværk til at få gang i salget.

Det fortæller Knud Steen Larsen, der er administrerende direktør i Trefor og bestyrelsesformand i IRD Fuelcells. Trefor ejede allerede før opkøbet 46 pct. af aktierne i brændselscellevirksomheden:

»Vi gik ind i IRD Fuelcells i 2007, både fordi vi gerne ville støtte udviklingen af grøn teknologi i Danmark, og fordi vi selvfølgelig forventede en positiv økonomisk udvikling af selskabet. Vi er nu blevet enige om, at det bedst kan ske med en enkelt ejer,« siger han.

Læs også: Kun ét dansk firma har overskud på at sælge brændselsceller


IRD Fuelcells har gennem årene udviklet brændselsceller for en lang række offentlige og private aktører.

Svendborg-virksomheden IRD Fuelcells har i en årrække været en af de førende virksomheder i Danmark inden for udvikling af PEM-brændselsceller (Proton Exchange Membrane). Virksomheden blev grundlagt i 1995 af brændselscellepioneren Jørgen S. Lundsgaard, som nu sælger sine sidste aktier til Trefor.

IRD Fuelcells har arbejdet med en lang række udviklingsprojekter, støttet både af private virksomheder og offentlige institutioner:

»Men hvor virksomheden tidligere hovedsageligt har været et udviklingsselskab, har vi siden 2007 haft en strategi om, at vi skal være langt mere produktions- og salgsorienteret. Det er den strategi, vi nu vil videreføre,« siger Knud Steen Larsen

Læs også: Dansk producent af mikroanlæg: Gem din solcellestrøm som brint

Han peger på, at IRD Fuelcells i stedet for færdige brændselscellesystemer nu skal satse på at sælge komponenter til andre brændselsescelleproducenter. Konkret handler det om de enkelte plader, som brændselscellerstakkene bygges af.

Hvad får jer til at tro, at I kan bringe IRD Fuelcells økonomisk på fode:

»IRD Fuelscells er anerkendt i Danmark og udlandet for at have en robust teknologi, som virker. Hos Trefor har vi en meget stor international berøringsflade, hvor vi har kontakt til blandt andet bilindustrien og producenter af nødstrøms- og backup-anlæg. Tilsammen tror vi på, at vi kan få gang i det marked,« sige Knud Steen Larsen.

Han forventer, at der med regnskabaflæggelsen for Trefor i 2016 enten vil stå et nul ud for IRD Fuelscells eller et lille positivt resultat.

IRD Fuelcells vil forsætte som et selvstændigt datterselskab under Trefor.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>