Tre værnepligtige sendt hjem fra kaserne med MRSA-smitte

To værnepligtige fra Antvorskov Kaserne er blevet testet positive for MRSA, og en tredje er blevet podet med mistanke om smitte. Det skriver TV2 Øst.

»To har symptomer i form af bylder, mens den tredje er uden symptomer. De to er sendt hjem, men efter aftale med embedslægen er ham uden symptomer blevet på kasernen,« siger Klaus Poulsen, stabslæge 1 i Forsvarets Sundhedstjeneste, til TV2 Øst.

Tv-stationen skriver, at der er mistanke om MRSA i bylder på den tredje værnepligtiges nakke.

Læs også: Forskere: Myndighederne vildleder – MRSA kan smitte gennem kød

Det første tilfælde blev opdaget i begyndelsen af august, da den værnepligtiges far var kommet hjem fra en ferie, hvor han ifølge TV2 Øst var blevet stukket af en myg. Det er uvist, om myggestikket har noget at gøre med smitten, men i hvert fald fik faderen en byld og blev testet positiv for MRSA.

I den forbindelse blev hele familien testet for samme sygdom, og her fik sønnen – den værnepligtige på Antvorskov Kaserne – konstateret MRSA-smitte.

Der er dog ingen panik på kasernem.

Læs også: Nyfødte børn smittet med svine-MRSA

»Vi er selvfølgelig opmærksomme på det, men vi har rådført os med blandt andre embedslægen, og vi føler, vi har gjort det, vi kunne. De to smittede og ham med bylder i nakken har fået besked på at vaske sig med en speciel sæbe, og så skal de rense næseborene, da MRSA-bakterien kan spredes via nys,« siger Klaus Poulsen til TV2 Øst.

»Vi har valgt at sende de to med symptomer hjem, fordi de er syge, men jeg tror ikke, at de øger risikoen for at smitte. Vi er bare nødt til at tage højde for, at det er en potentielt farlig bakterie, de er smittet med,« siger Klaus Poulsen til TV2 Øst.

Læs også: Landmænd om MRSA-screening af avlsgrise: Bedre at leve i lykkelig uvidenhed

Yderligere fire personer bliver i øjeblikket testet for MRSA, da de deler værelse med de smittede. Kasernen forventer svar på prøverne sidst på ugen. Kasernen venter også svar på, om MRSA-smitten kommer fra faderen eller andre steder fra.

Det er ifølge TV2 Øst ikke sikkert, at MRSA i tilfældet på Antvorskov kommer fra svin.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>