CSC-mistænkt svensker frygter repressalier: »Jeg har allerede sagt for meget«

Svenske Gottfrid Svartholm Warg afhøres i retten som mistænkt i Danmarkshistoriens største hackersag. Han nægter af udlevere navnene på de andre personer, der har brugt hans konfiskerede computere, som har været brugt i forbindelse med hackerangrebet mod CSC.

Warg fastholder, at computerne, der blev konfiskeret ved hans anholdelse i Cambodia, var såkaldte lab-computere der blev brugt af flere forskellige personer og i øvrigt kunne fjernstyres. Den svenske mand har udleveret de fire aliasser rbl, ripley, nohyg og eraser, men han ønsker altså ikke at fortælle, hvem de dækker over.

Han vil ikke mistænkeliggøre nogen unødigt og frygter desuden for sin sikkerhed.

»Jeg vil ikke beskylde dem for noget. Og jeg sidder i en arrest, så det vil udgøre en fare for min fysiske person, hvis jeg begynder at navngive folk,« siger Gottfrid Svartholm Warg, da han afhøres af vicestatsadvokat Anders Riisager. Svenskeren understreger også, at han på grund af mere end ti måneders fængsling under isolationslignende forhold har det psykisk meget dårligt, og at han derfor har haft en meget begrænset lyst til at hjælpe politiet.

En ophidset Anders RIisager spørger, om det da er nogle af de 200 andre indsatte i arresten, der står bag online-aliasserne, men det afviser Warg blankt.

»Du er anklager, du burde vide, hvordan stikkere bliver behandlet. Jeg har også tidligere oplyst aliasserne, men politiets vilje til at efterforke andre mistænkte har været lig nul. Jeg har allerede sagt for meget,« sagde Warg.

Læs også: Anklager: Styresystem og logfiler belaster CSC-mistænkte

Netop online-aliasser spiller en væsentlig rolle i sagen, da et af kardinalpunkterne er spørgsmålet, om de to mistænkte – Warg og danskeren JT – gemmer sig bag navnene My Evil Twin og Advanced Persistent Terrorist Threat.

De to aliasser er dukket op i en chatsamtale, som politiet mener relaterer sig til det angreb på CSCs mainframe, der har skaffet ukendte hackere adgang til blandt andet rigspolitiets systemer, CPR-registret, kørekortregistret og kriminalregistret.

Afhøringen af Warg fortsætter og senere i dag vil også den danske mistænkte JT for første gang afgive forklaring i sagen.

Begge nægter sig skyldige.

Læs også: Tor-bagmand skal vidne i dansk hackersag

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>