Windows XP er i næsten hver fjerde stationære computer

Intet mindre end 23,9 pct. af verdens stationære computere kører stadig på Windows XP, selvom Microsoft allerede i april lukkede ned for supporten på styresystemet og stoppede med at udgive nye opdateringer. Det viser tal fra Net Applications.

Alene i august er andelen af Windows XP-brugere kun faldet med 1,1 pct, og hvis udviklingen fortsætter i samme hastighed, vil det tage to år, før styresystemet er helt afviklet.

På det danske marked er det sparsomt med helt friske tal, men ifølge Danske Medier Research lå markedsandelen for Windows XP i december 2013 på 5,1 pct i Danmark. Opgørelsen dækker dog også over styresystemer til mobile enheder, hvorfor tallet for desktopmarkedet nødvendigvis må være en del højere.

Forældede kinesiske pc’er

Det er især det kinesiske marked, der holder andelen af Windows XP-computere højt. Her er det tidligere blevet rapporteret, at op mod halvdelen af landets computere stadig benytter sig af styresystemet.

Læs også: Botnet-fare? Halvdelen af Kinas computere kører stadig Windows XP

I Danmark har flere sygehuse set sig nødsaget til at betale i dyre domme for at forlænge supporten til deres maskiner, der stadig kørte med Windows XP, efter supporten ophørte.

Læs også: Windows XP-deadline truer pc’er på danske sygehuse

På verdensplan sidder Windows 7 på 51,2 pct. af markedet, mens Windows 8 og 8.1 med sine sammenlagte 13,4 pct. stadig ligger et godt stykke under Windows XP.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>