Tor-bagmand skal vidne i dansk hackersag

Den amerikanske it-sikkerhedsekspert Jacob Appelbaum skal vidne i sagen om hacking af CSCs mainframe. Det oplyser Luise Høj, der er forsvarer for svenske Gottfrid Svartholm, på retssagens 2. dag.

»Jeg har indkaldt Jacob Appelbaum som vidne, og han kommer på fredag. Der har været lidt tvivl om, hvad hans bevæggrunde for at vidne er, men det er jo mig, der har indkaldt ham. På fredag vil jeg bede ham om selv at forklare lidt om sin baggrund,« siger Luise Høj, da hun kommenterer de pointer, som anklagerne fremlagde i går.

Nærmere betegnet spørgsmålet om, hvorvidt Wargs computer kan have været fjernstyret.

Jacob Appelbaum har tidligere vidnet til Gottfrid Svartholm Wargs fordel i en lignende svensk sag. Her kom amerikanerens udsagn som ekspertvidne til at spille en væsentlig rolle i Wargs frifindelse, idet han netop forklarede, at svenskerens computer kunne være blevet fjernstyret.

Et forsvar, som Warg altså også gør gældende i den danske sag, og som anklageren i går kaldte ‘meget usandsynligt’.

Læs også: Anklager i hackersag: Man kan ikke føle sig sikker på sin straffeattest

Anklagemyndigheden har forsøgt at forhindre Appelbaum i at vidne i den danske sag, men den anmodning er altså blevet underkendt, og nu ventes han i retten på Frederiksberg fredag.

Jacob Appelbaum er et kendt ansigt i it-kredse, og han er blandt andet en af folkene bag udviklingen af Tor-netværket, der gør det muligt at browse anonymt på internettet.

Hackersagen mod Gottfrid Svartholm Warg og den danske mand JT kører nu på andendagen, og det forventes, at Warg afgiver forklaring senere i dag.

Version2 er til stede og følger sagen i løbet af i dag.

Læs også: Anklager: Styresystem og logfiler belaster CSC-mistænkte

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>