Nyt billedelement skal gøre nettet hurtigere

Internettet bliver snart hurtigere. Det skriver Ars Technica, som samtidig beklager sig over, at det er så sjældent, at det rent faktisk er en nyhed, når det sker.

Den gennemsnitlige top-1000 side på nettet fylder cirka 1,7 megabyte, hvoraf billederne fylder cirka en megabyte.

Og det giver et fartbump på nettet – især for folk med mobile enheder – som en lille gruppe udviklere observerede, og som de nu forsøger at løse for os alle. Billederne, som folk får ned på mobilen er nemlig store nok til at blæse op på en stor skærm, hvilket man ikke får meget ud af, når skærmen er 3 tommer.

Flere billeder at vælge mellem

For at komme over det problem har den lille gruppe, kaldet WHATWG, undersøgt mange muligheder, og efter de havde talt med nogle kloge folk, kunne de fremlægge et simpelt, men effektivt, forslag: at lave en mappe med billeder, så browseren kan vælge det billede, som passer bedst ind i de indstillinger, som browseren via det system, som den er en del af, har fået oplyst.

Dermed henter browseren – om det er på en ultra-HD-skærm eller på en halvgammel iPhone – det billede, som passer bedst til enheden. Browseren vælger simpelthen billedet, inden det hentes.

Dermed slipper forbindelsen også for at hente unødige megabytes.

De kalder teknologien Picture.

De store er med

Der er dog næsten ingen browsere, som kan gøre det, som den lille gruppe efterspørger. Men det kommer de til.

Som det ser ud i dag, vil billedelementet være tilgængeligt i Chrome og Firefox i slutningen af året. Det er tilgængeligt i Chromes development channel og Firefox 34+. (I Firefox skal det sluttes til i about:config.)

Opera vil understøtte Picture i den nærmeste fremtid. Apple ser ud til at tilføje det gennem bagvejen (Webkit), selvom det endnu ikke er færdigt til Safari 8. Microsoft har ligeledes bakket op og overvejer Picture til deres næste udgave af Explorer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>