Efter foto-læk: Advarer mod cloud-drives

Hollywood er på den anden ende, efter det store læk af en række stjerners private billeder.

Berømthedernes repræsentanter og sikkerhedseksperter bruger lækket til at advare mod at lagre data på nettet, som de tilsyneladende havde gjort på Apples iCloud. Det skriver Reuters

»Intet er sikkert på nettet, færdig! Alting på din iPhone, om det er telefonopkald, tekstbeskeder eller billeder er tilgængeligt,« siger Martin Garbis til Reuters. Han er advokat fra New York, som repræsenterer skuespillere som Al Pacino, Sean Connery, Robert Redford og andre. Og han siger, at bekymrede klienter er kommet til ham efter det store hack.

Folk accepterer risiciene, indtil…

Det er nøgenbilleder af en række kvindelige stjerner, blandt andet stjernen fra Hunger Games, Jennifer Lawrence, som er blevet stjålet fra en cloudtjeneste, og efterfølgende postet på 4Chan.

Billederne er formentligt hentet fra Apples iCloud, og Apple undersøger nu de rygter, der går på at deres Cloud-drev er blevet hacket.

Billeder fra iPhones bliver nemlig ofte lagret på nettet på cloud-drives, hvor brugerne så kan få adgang til dem fra flere forskellige enheder, og det advarer en sikkerhedsekspert nu mod.

»Det er kun et af en serie af wake-up-calls, som folk ignorerer. Folk accepterer implicit risiciene i at gemme deres data på skyen indtil de faktisk ser noget skidt ske for nogen, de kan relatere til« siger Chris Crowleigh, som er cyber-sikkerhedsekspert indenfor mobile enheder hos SANS Institut.

Overtrædelse af privatlivets fred

Samtidig med, at der bliver taget afstand fra clouddrives, bliver diskussionerne om privatliv også taget op. Jennifer Lawrence’s repræsentant beskriver offentliggørelsen af billederne som en voldsom overtrædelse af privatlivet, og siger samtidig at myndighederne er blevet kontaktet.

FBI siger, at de har taget sagen op, og flere berømtheder, som ikke har fået stjålet billeder, sender støttebeskeder på Twitter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>