Dansk spilfirma ramte pludselig rigtigt på Kickstarter: Kom i mål på en nat

Spilfirmaet Betadwarf blev i løbet af en nat verdensberømte for en stund og sikrede sig dermed gennem Kickstarter penge nok til næsten at nå i mål med deres spilprojekt Forced. Men det var nærmest en tilfældighed efter en lang, sej kamp for at skrabe penge ind gennem crowdfunding.

»Det var faktisk svært. Vi fik de første 25 procent ind på de første fire dage, og så stagnerede det, hvor vi fik et par hundrede kroner om dagen,« fortæller direktør Steffen Kabbelgaard fra Betadwarf til Version2.


Fra spillet Forced, som var Betadwarfs første udgivelse og delvist finansieret via Kickstarter.

Målet var forholdsvis beskedent på blot 40.000 dollars, men da kurven fladede ud efter de første fire dage, så det håbløst ud at nå i mål.

»Vi forsøgte alverdens ting og prøvede alt muligt hver aften,« siger Steffen Kabbelgaard.

Indsatsen omfattede pressemeddelelser, Facebook-posteringer, live-streaming af webcam og en hårfin balancegang mellem at få omtale på forsiden af Reddit uden at blive smidt af, men det førte kun til kortvarige opsving.

Det var først, da udviklerne ved en tilfældighed ramte noget, der resonerede med publikum, at kampagnen kom i mål.

»Vi lagde et billede på Imgur, der formidlede, hvordan vi var startet. Det var fuldstændig tilfældigt, men vi kom i mål på en nat,« siger Steffen Kabbelgaard.

Billedet fortalte historien om, hvordan Betadwarf de første syv måneder havde boet i smug i et glemt lokale på Aalborg Universitet, indtil de blev opdaget og smidt ud. Derefter flyttede udviklerne sammen i et parcelhus, mens de forsøgte at gøre projektet færdig.

Udviklerne fra Betadwarf havde fået en sum penge fra Det Danske Filminstitut, og det var de penge, som de forsøgte at få til at række ved at bo i udviklerkollektiv i et parcelhus i provinsen. Den spartanske levestil var dog ikke nok til at nå i mål, og derfor forsøgte Betadwarf sig med Kickstarter-kampagnen i efteråret 2012.

Læs også: Crowdfunding sparker liv i glemte spilgenrer

»Crowdfunding var perfekt for os. Vi havde en ekstremt lav burn rate (forbrug af projektmidler, red.), hvor 10-12 mand levede for 15.000 om måneden i et hus,« fortæller Steffen Kabbelgaard.

Selv da billedet, som fortalte udviklernes historie, gik viralt og sikrede 65.413 dollars, så var det ikke nok til at nå hele vejen i mål.

»Otte måneder efter Kickstarter-kampagnen løb vi tør og var stadig ikke færdige. Vi overvejede at få resten fra en investor, men valgte at tage det som et banklån i stedet,« fortæller Steffen Kabbelgaard.

Et personligt banklån til udviklerne hjalp Forced-spillet endeligt i mål, og i dag kører Betadwarf videre efter vellykket lancering af spillet.

Selv for et lille spilfirma med ildsjæle koster det mindst et par millioner at få et fungerende spil på markedet, som kan blive en kommerciel succes, medmindre man er usædvanligt heldig. Steffen Kabbelgaard tvivler på, at det er muligt at rejse al den nødvendige kapital via crowdfunding, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke vil prøve det igen.

»Det er sværere at skrabe et stort projekt hjem. Man hopper og danser for småpenge, men man får øvet sig i at kommunikere,« siger Steffen Kabbelgaard.

Derfor vil en fremtidig crowdfunding-kampagne for Betadwarf i lige så høj grad handle om at få skabt en dialog med de potentielle kunder og etablere et brugerfællesskab, som kan være med at få gjort opmærksom på produktet.

Det har Steffen Kabbelgaard og Betadwarf lært om crowdfunding

  • Giv rabatter til dem, der giver støtte tidligt i crowdfunding-fasen.
  • De fleste donerer mellem 15 og 25 dollars. Folk vil gerne være med i betatest, så sæt betaadgang ved 25 dollars for at få flere af dem.
  • Begræns tilbud om fysisk merchandise. Det er dyrt i forsendelse.
  • Øv dig i at ‘pitche’ dit spil.
  • Crowdfunding kræver meget arbejde. Der skal laves bannere, opslag på Facebook, grafik på kampagnesiden som afspejler produktets stil.
  • Vær forberedt på at få meget feedback og kunne ændre kampagnesiden mange gange.
  • Svar hurtigt på henvendelser fra dit community.
  • Når du først har nået målet, kan det gå stærkt med at få endnu flere, der vil støtte, før deadline udløber.
  • Du får ikke alle pengene hjem, når kampagnen er i mål. Der er et par procent af betalingerne, som ikke går igennem.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>