Nye typer superkapacitorer skal sikre data på SSD’en ved strømafbrydelse

Selvom en SSD primært består af flash-hukommelse, som har den primære egenskab, at de kan holde på information uden en konstant elektrisk spænding, så kan en SSD alligevel miste data, hvis strømmen forsvinder. Men nye typer superkapacitorer gør SSD’erne mindre sårbare. Det skriver The Register.

En SSD bruger en vis mængde almindelig DRAM som en særlig buffer, som SSD’ens firmware-algoritmer udnytter til at holde på data, mens algoritmerne regner sig frem til, hvor data bedst kan placeres. Det er nødvendigt på grund af den måde, en SSD skriver data til flash-cellerne på.

Hvis strømmen bliver afbrudt, skal disse data derfor skrives til flash-hukommelsen, da DRAM ikke kan holde på data uden strøm. Det bruger man superkapacitorer til, men de har tidligere været dyre at montere eller har haft en vis risiko for at brænde sammen.

To nye typer baseret på enten tantal-polymerer eller niobiumoxid løser imidlertid en række af de problemer, som tidligere har været med superkapacitorerne, og derfor er flere producenter nu begyndt at bygge dem ind i de SSD’er, som er beregnet til datacentre.

Niobiumoxid-superkapacitorerne har dog været kortest tid på markedet, og derfor er de systemansvarlige, som har brug for størst driftssikkerhed, endnu ikke klar til at overlade deres data til dem, før de er prøvet mere af, skriver The Register.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>