Ny BlackBerry med kvadratisk skærm

Den er bred. Meget bred. Næsten kvadratisk – skærmen ser faktisk ud til at have samme form som en plade Rittersport, men det er atlså en smartphone, og den kommer fra BlackBerry.

Skærmen er på 4,5 tommer og hedder Passport – et navn den har fået efter den ting, den er formet efter. Den har nemlig nogenlunde samme form som et amerikansk eller canadisk pas.

Samtidig har den under skærmen et tastatur, men ikke som det traditionelt har været hos BlackBerry, hvor tallene også var med. Alle bogstaverne, space og et par andre taster er at finde, men for at trykke tal ind, er man nødt til at bruge shift eller touchskærmen.

Hos ArsTechnica finder de det hybride tastatur en smule akavet. Og indtil videre er det da heller ikke positive anmeldelser, der kommer i kølvandet på den nye BlackBerry. De er blandede, men mest negativt.

Skærmen er på 1400×1400 pixels, har et 13 megapixel kamera, telefonen har fået en 2,2 ghz quad-core Snapdragon 800 SoC-processor, 3GB Ram og 32GB hukommelse, som kan udvides med microSD.

Styresystemet er BlackBerry 10.3, som blandt andet er fornyet ved at have fået tilføjet en digital assistent, som skal konkurrere med Siri, Google Now og Cortana.

Den nye BlackBerry er blevet kritiseret for at mangle apps og ikke at tage gode billeder.

Ars Technica mener ikke, at det nødvendigvis er en dårlig smartphone, men de erkender, at det er langt efter iOS, Android og Windows Phone i forhold til hardwareudvælgelse og app-systemerne.

I USA kommer telefonen til at koste omkring 599 dollars – eller lige omkring 3500 danske kroner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>