Gigantisk telefonregning: Kommune strammer op, borgmester får næse

Manglende ”rettidig omhu” i sagen om en telefon regning på en kvart million kroner har koster nu Odenses borgmester, Anker Boye (S) en næse. Det har et enigt byråd i Odense besluttet, skriver Fyens.dk.

Men samtidig med, sagen er blevet afgjort, har MetroXpress fundet nye regninger på sammenlagt for 41.341 kroner fordelt på 15 måneder, og nu vedgår Odense Kommune, at de ikke havde styr på telefonforbruget

Odense Kommune indførte i maj strammere regler for brug af mobiltelefon, hvilket har medført, at politikerne nu skal holde sig til en øvre grænse på 8000 kroner per kvartal. Samtidig skal de så vidt muligt, gøre brug af wifi-netværk i udlandet, og så vil kommunen ikke betale for brug af betalingsspil og nettjenester som Netflix, skriver Morgenavisen Jyllandsposten.

Læs også: Borgmester downloadede 3,2 gigabyte mobildata i Tyrkiet og godkendte amok-regning

»Siden har vi ikke haft problemer. Ingen har ramt loftet siden maj 2014,« siger chefen for Strategi og Kommunikation i Odense Kommune, Michael Bruhn Frederiksen til jyllandsposten. Han fortæller samtidig fortæller, at tallene fra MetroXpress er gamle, men kendte tal.

Statsforvaltningen er også blandet ind i sagen. I august bad de om en redegørelse efter en klage fra et tidligere byrådsmedlem, som var utilfreds med, at der ikke var indført faste beløbsgrænser. Og det er en ren tilståelsessag.

Læs også: Statsforvaltningen kræver svar på borgmesters gigantiske mobilregning

»Som det fremgår af redegørelsen, så vi lagt os ned og sagt, at det her har vi som administration ikke haft godt nok styr på. Det er bare kørt igennem, uden at nogen har reageret, så der er ingen der har fortalt nogen, hvis de har fået en høj regning,« siger Michael Bruhn Frederiksen til Morgenavisen Jyllandsposten.

Lasse Bork Schmidt er det tidligere byrådsmedlem, der har indklaget sagen for tilsynsmyndighederne, og han vil have stoppet, at kommunalbestyrelsesmedlemmerne kan benytte deres telefoner til noget nært hvad det skal være.

Læs også: Odense Kommune: Kun ferie i Tyrkiet gav gigantisk teleregning – ikke i resten af verden

»Jeg har spurgt tilsynet, om en kommune kan tolke fri telefoni som netop det, fri telefoni, hvor kommunen både dækker spil, busbilletter og internetforbrug uden nogen øvre grænse,« siger Lasse Bork Schmidt til dknyt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>