Digital underskriftsindsamling for nye partier skal udvikles af KMD

Det bliver KMD, som skal udvikle systemet, som fremover skal gøre det muligt for nye partier at indsamle underskrifter til at kunne stille op via internettet i stedet for på papir. Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet ifølge en pressemeddelelse.

I dag skal partierne indsamle underskrifter på papir og aflevere dem til kommunerne. Med det nye system skal partierne kunne samle underskrifter ind via internettet, hvor borgerne kan logge på med NemID.

Den nye løsning skal stå klar i foråret 2015, hvilket formentligt vil betyde, at det bliver svært for nye partier at udnytte den til at kunne stille op til næste folketingsvalg, som senest skal finde sted i september 2015.

Det nuværende system med indsamling af underskrifter fik partiet Alternativet til at udvikle en midlertidig lappeløsning, hvor borgerne kunne tegne deres underskrift på en formular på partiets hjemmeside.

Læs også: Fræk digitalisering får vælgererklæringer til at strømme ind hos nyt parti

Det skaffede partiet cirka 12.000 underskrifter, men en del af dem blev ikke godkendt af kommunerne. Miljøpartiet Fokus har også ønsket at indsamle underskrifter digitalt og har tidligere kritiseret ministeriet for at forhale processen, så løsningen ikke ville nå at være på plads inden næste valg.

Læs også: Digitale vælgererklæringer med NemID klar i 2015

Ifølge KMD ventes løsningen udviklet i løbet af efteråret, hvorefter den skal testes i begyndelsen af 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>