En måned før deadline ignorerer især de unge stadig Digital Post

Det er endnu ikke rigtig lykkedes at få de unge til at tilmelde sig Digital Post, selvom al post fra det offentlige allerede fra den 1. november i år vil lande i den digitale indbakke.

Mens landsgennemsnittet for tilmeldinger i skrivende stund ligger på 56,2 pct., så er kun 42,3 pct. af de 15-24-årige tilmeldt. Det svarer til kun lidt over halvdelen af målet på 80 pct. som Digitaliseringsstyrelsen og KL vil have til at tilmelde sig.

Læs også: Kun godt halvdelen af Danmark meldt til Digital Post – kommuner trækker tablet-præmie-kortet

»Blandt de unge er der nok en opfattelse af, at spørgsmålet om Digital Post ikke er relevant for dem, da de ikke har haft så mange anledninger til kommunikation med det offentlige. Men det er vigtigt, at de unge er med, så de ikke går glip af vigtige meddelelser om fx indkaldelse til undersøgelse på sygehuset, SU eller boligstøtte,« oplyser Louise Palludan Kampmann, der er teamleder i Digitaliseringsstyrelsen.

De unge er suverænt overgået af den ældre generation af befolkningen på 65-74 år, hvor 57,9 pct. har tilmeldt sig digital post fra det offentlige.

To tredjedele af befolkningen foretrækker dog helt at undgå digital post fra det offentlige har en undersøgelse fra Rambøll og foreningen Dansk IT tidligere vist.

Digitaliseringsstyrelsen forsøger nu i sidste øjeblik at få de unge med på vognen ved at lancere en kampagne, der består af en digital quiz, en konkurrence og undervisningsmateriale til skolerne.

Quizzen hedder »Er du mere digital end en 65-årig?«, og er ifølge Digitaliseringsstyrelsen »ment som en provokation til de unge, som nok selv tror, at de kan svare ’JA!’.«

83 pct. af danskerne ved, at det bliver obligatorisk at modtage post fra det offentlige digital via e-boks.dk eller borger.dk ifølge en undersøgelse foretaget af Megafon i juni 2014.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>