Holbæk-skoler erstatter Office med Google

7.000 lærere og elever i skolerne i Holbæk Kommune har vinket farvel til Microsoft Word og Excel. I stedet skal de nu bruge Googles online læringsportal Google Education. Målet er ikke at spare penge, men at sikre lettere adgang til it, lyder det fra kommunen.

»Vi ser store pædagogiske fordele og didaktiske muligheder. Eleverne får meget lettere ved at arbejde sammen og dele dokumenter, og lærerne kan på en helt anden og tættere måde følge processen og vejlede omkring elevernes arbejde,« forklarer pædagogisk konsulent Anne Herskind fra kommunens Børne- og Ungesekretariat i en meddelelse.

Elever og lærere skal ikke længere installere programmer eller gemme filer lokalt på computeren. Alting er i stedet gemt i skyen på Google Drev.

Også Googles computer Chromebook vinder frem på Holbæk-skolerne, hvor den største skole netop har indkøbt 120 eksemplarer. Ifølge kommunen kan skolerne erhverve to Chromebooks til den samme pris som en almindelig pc.

»Vi tror også, at behovet for løbende it-support til Chromebooks vil vise sig at være af mindre omfang end for andet udstyr,« lyder det fra udviklingskonsulent Bo Clausen fra kommunens Børne- og Ungesekretariat.

Både med Chromebooks og Google Education er det væsentligt, at de ikke kræver særlig mange tekniske færdigheder at tage i brug, forklarer Bo Clausen i en meddelelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>