Energinet.dk nedlægger sin udviklingsafdeling

Statsejede Energinet.dk, der har ansvaret for den overordnede forsyningssikkerhed på el og gasområdet, nedlægger sin udviklingsafdeling – herunder afdelingen for Forskning og Miljø – og flytter afdelingens omkring 90 personer ud til andre afdelinger og sektioner.

Ifølge adm. direktør i Energinet.dk Peder Ø. Andreasen er der ikke tale om at nedprioritere forskning og udvikling, men om at man gerne vil integrere F&U på en bedre måde i de fire nye faglige enheder. Efter omstruktureringen, som har effekt fra 1. september, hedder de fire afdelinger: Systemudvikling og Elmarked, Anlæg El og Gas, Eldrift samt Gasmarked og -drift.

»For eksempel lægger vi den forskning, der drejer sig om netudvikling og netoptimering over i vores anlægs- og byggeforretning, mens hovedparten af forsknings- og udviklingsdelen kommer til at ligge i vores markedsafdeling i en særlig enhed,« siger Peder Ø. Andreasen.

Er der så noget, I ikke mere skal arbejde med som følge af omstruktureringen?

»Nej, det er der ikke. Omstruktureringen er slet ikke udtryk for, at vi er utilfredse med det arbejde, der er blevet udført i Udviklingsafdelingen. Vi har både været tilfredse med resultaterne og den dagsorden, man har sat. Vi tror bare på, at vi kan effektivisere og gøre det endnu bedre med en ny organisering,« siger han.

Hvad med administrationen af de to forskningsprogrammer Forsk-El og Forsk-VE – hvad sker der med dem?

»De flytter med over i en ny afdeling, men fortsætter ellers på helt samme vis,« siger han.

En kendt skikkelse og frontfigur i energiforskningsverdenen, afdelingsleder Kim Behnke, har dog ifølge Energinet.dk valgt at forlade selskabet efter godt ni år i virksomheden.

»Kim Behnke har selv sagt op. Han ville ellers være blevet flyttet med over som afdelingsleder«, siger Peder Ø. Andreasen.

Udvikling byttes ud med HR

Direktør i den gamle Udviklingsafdelingen, Dorthe Vinther flyttes over som HR-direktør efter den hidtidige HR-direktør, Steen Dalsgaard Sørensen, 67 år, som går på pension.

Energinet.dk ejer, driver og bygger de danske el- og gastransmissionsnet, som også knytter Danmark sammen med el- og gassystemerne i vores nabolande.

Ud over forsyningssikkerheden på el og gas nu og i fremtiden skal Energinet.dk også klare at skabe rammerne for velfungerende markeder for el og gas, så både forbrugere og producenter af energi sikres fair priser.

Energinet.dk står for udbetaling af støtte til miljøvenlig elproduktion via PSO-tariffen og finansieres primært via tariffer på vores allesammens el- og gasregning.

I 2013 omsatte selskabet for 9,7 mia. kroner og beskæftigede 680 personer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>