Forsvaret skal opgradere forældet it-system for op mod 400 mio. kr.

Et af Forsvarets helt store it-systemer skal nu udskiftes. Det drejer sig om koncernens fælles elektroniske sags- og dokumenthåndteringssystem, KESDH, som omkring 10.000 medarbejdere underlagt Forsvarsministeriet bruger til den daglige drift i forbindelse med alt fra rekruttering, udsendelse af soldater og klagesager.

Udbuddet har en værdi af mellem 300-400 mio. kr. ekskl. moms.

Det er kun lidt over fem år siden, at Forsvaret fik implementeret dets nuværende ESDH-system fra ScanJour i starten af 2009. Systemet kostede samlet omkring 200 mio. kr., men blev hurtigt forældet, da det eksempelvis ikke understøttede Microsoft Office 2010.

Som Version2 tidligere har beskrevet var Forsvaret allerede i 2012 ude og varsle, at en opgradering af systemet var på vej. Dengang forventede man, at opgraderingen ville koste et tocifret millionbeløb, men siden da er der altså kommet et ekstra ciffer på udbudsprisen.

»Vi står nu med et forretningskritisk system, som ikke har den optimale brugervenlighed. Vi arbejder hen imod et udbud, som gør, at vi både får skiftet programmet og den underliggende hardware ud,« sagde Per Jan Larsen, chef i Forsvarskommandoens Informatikafdeling, til Version2 tilbage i 2012.

Opgradering af samme system

Systemet, der skal opgraderes, er baseret på en skræddersyet udgave af Captia fra ScanJour. Det har hidtil været CSC, der har været ansvarlig for implementeringen og driften af systemet.

I hovedtræk består opgraderingen i at opdatere systemet til den nyeste version, overføre Forsvarets skræddersyede tilpasninger til det nye system, samt ‘opbygge en ny og tilsvarende infrastruktur’.

Vinderen af udbuddet vil også skulle stå for den fremtidige drift, vedligeholdelse og videreudvikling af systemet.

Deadline for udbuddet er den 30. september 2014, og både danske og andre europæiske virksomheder kan byde ind på opgaven.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>