Ericsson nedlægger mobilvirksomhed med 1.582 ansatte

En række nedskæringer i de to mobilvirksomheder Ericsson og Sony Mobile står til at ramme hundredevis af medarbejdere i blandt andet Lund.

Ericsson har nedlagt sin modemvirksomhed med 1.582 ansatte, heraf 689 der arbejder i Lund. Resten af fyringerne sker i Tyskland, Finland, Indien og Kina. Samtidig står Sony Mobile over for at fyre 1.000 ansatte i virksomheden, hvilket også kan ramme nogle af dens ansatte i Lund. Det skriver News Øresund.

Ericssons modemvirksomhed producerede LTE-modemmer til mobilerne, men er blevet overhalet af markedet.

»Markedet er gået ned. Der er færre og færre smartphoneproducenter, som køber modem separat. De køber det sammen med processoren. Og vi har ingen processor, vi har bare et modem,« siger Hans Vestberg til Sydsvenskan.

Samtidig med at Ericsson nedlægger modemvirksomheden, planlægger selskabet at åbne en forskningsafdeling i Lund med omkring 500 medarbejdere til at forske og udvikle radionetværk.

Sideløbende med Ericssons nedskæringer i byen, vil Sony Mobile sandsynligvis følge trop. Sony Mobile har på verdensplan 7.100 ansatte, men der er alene i Lund omkring 2.000 medarbejdere, som nu også risikerer at blive ramt af selskabets nedskæringer ifølge News Øresund. Nedskæringerne kommer oven på Sony’s forventede års-underskud på over 12 mia. kr., der blandt andet skyldes faldende mobilsalg.

Det er kun to år siden, at Sony Mobile fyrede omkring 1.000 medarbejdere fra selskabets daværende hovedkvarter i Lund.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>