Hver fjerde større virksomhed bliver ramt af it-kriminalitet

It-kriminelle sigter i høj grad efter toppen af dansk erhvervsliv. 23 pct. af større danske virksomheder har været udsat for it-kriminalitet, viser en undersøgelse som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Codan blandt 150 danske it-beslutningstagere.

Og et angreb kan hurtigt koste virksomhederne mange penge. For en femtedel af de ramte virksomheder, løb omkostningerne op i over 200.000 kr.

Læs også: Prisen for at holde hackerne ude stiger eksplosivt

»De økonomiske konsekvenser for både samfund og de enkelte virksomheder er alvorlige, når it-kriminelle bryder ind i virksomheders it-systemer og tømmer netbanken, stjæler fortrolige data eller ødelægger systemerne – og de er desværre på hastig fremmarch. Derfor er det nødvendigt, at der bliver igangsat initiativer med fokus på virksomhedernes it-sikkerhed,« siger Niels Ringling, underwritingdirektør i Codan Erhverv.

Halvdelen af virksomhederne oplyser desuden, at de »hverken er gode eller dårlige« til at forebygge og løse problemerne med it-kriminalitet ifølge undersøgelsen.

Til gengæld støtter to tredjedele af virksomhederne op om, at der etableres en offentlig og uafhængig organisation, hvor virksomhederne anonymt kan dele viden og erfaringer om it-angreb.

Det får brancheforeningen for it- og televirksomheder, IT-Branchen, til at foreslå, at der bliver taget politisk initiativ til et nationalt videncenter for virksomheders it-sikkerhed.

»Det er et stort problem, at så mange danske virksomheder er udsat for it-kriminalitet. Hvis vi skal dæmme op for det, er viden om de it-kriminelle og deres metoder et afgørende våben. Der er brug for samarbejde mellem det offentlige og private på nationalt niveau. Vi skal have samlet mere systematisk viden, så vi sammen kan hjælpe virksomhederne med sikre sig mod it-kriminalitet,« siger Mette Lundberg, direktør for Politik & Kommunikation i IT-Branchen.

Opdateret den 22.09.2014 kl. 16.04

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>