EU presser på for at få Google til at ændre regler

Der er lagt fornyet pres på Google af de EU’s databeskyttelseslovgivere. Google skal ændre deres privatlivspolitik. Den bør ifølge lovgiverne fortælle brugerne, præcist hvilke data, der indsamles og med hvem, de deles. Det skriver BBC.

Google har haft god tid til at lave ændringerne. Striden har kørt siden marts 2012, da Google samlede sine 60 privatlivspolitikker i én og begyndte at kombinere data fra YouTube, Gmail og Google Maps, uden at brugerne fik mulighed for at fravælge ændringerne.

Google har ikke direkte været anklaget for at handle ulovligt, men de er blevet beskyldt for at give ”ufuldstændige og upræcise” oplysninger, som rejser ”dybe bekymringer om databeskyttelse og respekt for den europæiske lovgivning”.

Google foretog nogle ændringer i deres politikker i marts i år, hvor de begyndte at linke til de individuelle services fra deres hoved-privatlivs dokument. Men det er ikke godt nok.

»De har foretaget nogle ændringer, men vores undersøgelser vil ikke ende, før vi mener, det er i fuld overensstemmelse,« siger en talsmand for den britiske informationskommisær til BBC.

I et brev til Googles topchef, Larry Page, skriver EU’s databeskyttelses arbejdsgruppe, at; ”Google skal opfylde sine forpligtelser med respekt for de europæiske og nationale retslige rammer for databeskyttelse og skal beslutte sig for, hvordan de vil opnå disse juridiske krav”.

Hos Google ser de ifølge en talsmand frem til at drøfte de nye retningslinjer, og han fortæller, at de har arbejdet med forskellige databeskyttelsesmyndigheder over hele Europa, for at forklare deres privatlivspolitik. Men det er langt fra nok til at tilfredsstille EU-landene.

Lovgiverne i Italien, Frankrig, Spanien, Tyskland, Storbritannien og Holland har igangsat undersøgelser af Googles privatlivspolitik, og i januar gav Frankrig søge-koncernen en bøde på 150.000 euro for manglende overholdelse af reglerne.

»Disse guidelines er ingen andet end at skrive det indlysende, og det er skammeligt, at det tog “Artikel 29 Arbejdsgruppen” to år at komme op med noget, som Google allerede burde have overholdt,« siger Anna Fielder, bestyrelsesmedlem i kampagne-gruppen Privacy International til BBC. Hun mener, at den svage sprogbrug i Googles Privatlivspolitik betyder, at de ikke vil gøre noget for at overholde de grundlæggende retningslinjer i EU-lovgigvningen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>