EU’s Almunia i afskedssalut: "Google må komme med nye indrømmelser"

Google skal komme med flere indrømmelser, siger EU-Kommissionens kommisær for konkurrence, Joaquin Almunia.

Baggrunden er en igangværende undersøgelse af Google søgeresultater. Når man søger i det hvide felt, er der i Kommissionens optik lidt for mange referencer til egne undersider og -tjenester som Youtube og Google+ – der ikke nødvendigvis er søgerelaterede – mens konkurrerende tjenester og sider er langt mindre synlige.

Den holdning deles også af parterne bag 20 officielle klager til Kommissionen i sagen, skriver Computerworld.com.

Med Googles centrale placering som foretrukken søgemaskine, er det på kanten til at monopolisere adgangen til søgeresultater, når man fletter ad-words, søgealgoritmer og tjenester sammen, mener kommissionen angiveligt.

Nu indskærper konkurrencekommissæren, at man har en række krav, foranlediget af indsigelserne fra blandt andet Microsoft, som EU-Kommissionen vil have søgegiganten til at imødekomme på den ene eller anden måde. Gør Google ikke det, kan den blive pålagt en bøde på ikke mindre end 10 procent af sin omsætning på verdensplan.

Joaquin Almunia, der snart afløses af den danske politiker Margrethe Vestager (R) på posten, vil fortsætte undersøgelsen med deraf følgende mulighed for bødestraf, hvis Google ikke finder en tilfredsstillende måde at afhjælpe sagen på.

Det sagde kommissæren i en afskedstale til EU-parlamentets Økonomiudvalg tirsdag:

»Hvis Googles svar går i den rigtige retning, kan (forligs)processen i artikel 9 fortsætte. I andre fald vil det næste logiske skridt være at forberede et Statement of Objections« – et modsvar fra EU-Kommissionen, som i sidste instans kan ende i et klækkeligt bødeforlæg.

Sagen var ellers afsluttet i februar i år, men de 20 indsigelser kom i vejen for den formelle proces, der har været i gang siden 2010.

Det står dog ikke klart, om en kommende genåbning af sagen vil ske under Joaquin Almunia eller den nye danske konkurrencekommissær Marianne Vestager.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>