Facebooks autoplay-funktion river forbruget i vejret

Har du lagt mærke til, at videoer, som andre har uploaded på Facebook, begynder at spille ad sig selv, når de kommer ind i skærmbilledet? Det gør de både på telefonen og på internetbrowseren. Men denne smarte service giver problemer.

Facebooks autoplayfunktion giver ifølge Moneysavingexpert.com problemer for især folk med begrænset mængde mobil data.

Når videoen spiller automatisk, kommer telefonen eller computeren nemlig hurtigt til at hente en masse ekstra megabytes med video-sekvensen, og det kan mærkes på regningen, hvis man betaler for mængden af data, man henter. Andre rammer deres maksimale dataforbrug hurtigere.

Rammer forbrugsgrænsen

Facebook begyndte at indføre sin autoplay-funktion i september 2013, men selskabet har ikke villet fortælle Moneysavingsexpert, hvornår det var fuldt implementeret.

Men de personer, som har svaret på Moneysavingexperts forespørgsel på nettet er ikke i tvivl om, at funktionen har suget ekstra megabytes ind i telefonen, hvilket de over en breds kam fortæller, har sendt dem over deres maksgrænse på rekordtid. Mange fortæller endda, at de har ramt den for første gang, og at de efter de slog funktionen fra, ikke har ramt den siden.

Funktionen kan slås fra. På facebook under indstillinger er funktionen enten under generelt, app-settings eller “Videoer” (Her fandt Version2′s skribent den).

Facebook selv har ikke villet kommentere på MoneySavingExperts artikel.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>