Mystiske mobilmaster fundet i USA

En række mystiske mobilmaster er dukket op i USA. 19 i alt er blevet observeret. De er ikke en del af telefonnettet, og ifølge eksperter er de heller ikke stillet op af NSA.

Masterne er blevet afsløret af Les Goldsmith, som producerer Cryptophone 500, som leverer “sikkerhed på militært niveau”, og det var da de testede telefonen, at de opdagede tårnene. Det udtalte han til Popular Science.

Tårnene kan fange et opkald og sende det videre til det officielle net, hvilket giver personen, der har stillet masten op, mulighed for at lytte med på samtalen, eller fylde spyware ind i telefonen.

Ikke NSA… De går direkte til udbyderen

Masten snyder telefonen til at tro, at der ikke er andre master i nærheden, og kommer på den måde ind bag krypteringen. Og med fundene af tårnene går alle nu rundt og spørger sig selv og hinanden, hvem der har stillet de her tårne op. Og der er forskellige teorier.

NSA er udelukket fra begyndelsen, fordi, som en sikkerhedsekspert siger; »NSA behøver ikke bruge en falsk mast, de går direkte til selskabet.«

»Hvad vi finder mistænkeligt er at mange af disse interceptorer er lige over amerikanske militærbaser. Så vi begynder at tænke, tilhører nogle af dem den amerikanske regering? Er nogle af dem kinesiske interceptorer? Hvis Interceptor er det? Hvem er det, der lytter på opkald omkring militærbaser? Er det bare det amerikanske militær, eller står der udenlandske regeringer bag? Det er pointen, vi ved ikke helt, hvem de er,« siger Lee Goldsmith.

Også i Vegas

De findes også på andre lokationer, blandt andet er der fundet en mast på South Point Casino i Las Vegas. En sikkerhedsekspert fortæller, at det ikke er første gang, at man ser den slags master.

»Vi har observeret og rapportet om tilfælde i andre dele af verden, hvor nogle spillere er kendt for at have sat falske stationer op, for at sende falske sms’er, formentligt for at spamme eller for at sende intetanende ofre ind på ondskabsfulde hjemmesider,« siger Stephen Ellis, manager indenfor cyberthreat intelligence hos sikkerhedsfirmaet iSIGHT Partners.

Goldsmith siger, at man med sikkerhed kan sige, at disse tårne ikke er en del af det etablerede net, da de ikke har navne som almindelige master har.

Federal Communications Commission (FCC) fortalte i sidste måned, at de har sat gang i en efterforskning af kriminelle banders og internationale efterretningstjenesters brug af mobilnetværk interceptorer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>