Fejl i endnu et system til indkaldelser til kræft-screening: 23.500 indkaldt for sent

Cirka 23.500 kvinder i Region Nordjylland har siden 2009 modtaget indkaldelser til screening for brystkræft senere, end de burde i forhold til anbefalingerne. Det skyldes en fejl i den algoritme, som skulle sørge for de automatiske indkaldelser.

Indkaldelserne sker via et modul til regionens bookingsystem, som sørger for at lave et udtræk af de personer, som skal indkaldes. Den skulle have sørget for, at kvinder, som for nylig var fyldt 50 år, eller havde ventet længst, blev indkaldt først, men det har ikke fungeret korrekt nok. Derfor er nogle af de kvinder, som har ventet længe, blevet skubbet bagud i køen og har først fået en indkaldelse senere, end de burde.

Region Nordjylland oplyser, at fejlen nu er rettet i samarbejde med leverandøren, og alle har modtaget indkaldelser. For en mindre gruppe på cirka 700 kvinder var indkaldelserne udsendt mere end 12 måneder for sent.

»Vi har sikret, at alle kvinder nu bliver rettidigt inviteret til screening. Årsagen til fejlen var primært, at de rettelser, vi havde lavet sammen med leverandøren, ikke fik systemet til at invitere de kvinder, der havde ventet længst tid. Det er vi dybt utilfredse med. Vores testsystem har samtidig ikke været tilstrækkeligt, og vi har haft for få muligheder for at kontrollere systemet,« udtaler direktør for it i Region Nordjylland, Dorte Stigaard, ifølge en pressemeddelelse.

Region Nordjylland oplyser til Version2, at problemerne i Region Nordjylland ikke har nogen forbindelse til de problemer, Region Midtjylland havde med indkaldelser til screening for livmoderhalskræft, hvor op mod 27.000 kvinder ikke fik rettidige indkaldelser.

Læs også: Mystisk ‘WM-kode’ afslørede fejl i kræftscreeningssystem

Læs også: Ekspert: It-system burde have fanget fejl i kræftscreening

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>