Hver tiende rejse foregår med rejsekort

Papirbilletter, pendlerkort, klippekort og senest også billetter i en app. Siden rejsekortet blev sat i pilotdrift for i 2007 er det ikke skortet på alternative billetmuligheder. Og i dag er det de færreste rejser med den offentlige transport, der foregår med rejsekortet.

I et svar fra transportminister Magnus Heunicke (S) på et spørgsmål stillet Venstres øresunds- og hovedstadsordfører Martin Geertsen fremgår det, at kun hver tiende af alle rejser i den kollektive trafik foregår med rejsekort.

»Trafikstyrelsens skønsmæssige beregning over hvor mange procent af samtlige rejser fordelt på bus og tog, der foretages med rejsekortet en gennemsnitlig dag i 2014, viser at ca. 10 pct. af samtlige rejser i den kollektive trafik foregår på rejsekort på nuværende tidspunkt. Denne rejsekortandel er ensartet fordelt på bus og tog samt for rejser med både bus og tog,« står der i svaret fra transportministeren.

Læs også: Trafikselskaber: Uklogt at droppe klippekort under opdatering af rejsekort

Magnus Heunicke oplyser desuden, at der i de første 7 måneder af 2014, er foretaget ca. 27,1 mio. rejser på rejsekort, hvilket giver ca. 5 rejser pr. måned pr. udstedt rejsekort i gennemsnit. I de første 7 måneder blev der gennemsnitligt foretaget ca. 875.000 rejsekortrejser om ugen.

»Rejsekortet er fortsat under indfasning i blandt andet hovedstadsområdet og Midttrafik. Trafikstyrelsen kan endvidere oplyse, at der i de seneste uger er blevet foretaget mere end 1 mio. rejser på rejsekortet om ugen,« slutter ministeren sit svar.

Rejsekort.dk oplyser at målet er, at der årligt skal foretages 500-600 millioner rejser og foretages 1,5 milliarder transaktioner med kortet, og at 2 millioner kunder har et rejsekort. Det nuværende antal udstedte rejsekort er ifølge selskabet 241.517.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>