Femernsundbroens vejdel vakler

Belastningsprøver fra foråret afslører nu, at den 50-årige Femernsundbros vejdel er så ringe, at broen sandsynligvis må lukkes for at blive repareret.

Dén opdagelse kommer oven i tidligere belastningsprøvers afsløring af, at broen heller ikke vil kunne klare den fremtidige godstogstrafik uden i det mindste at blive forstærket. En af dagene kommer Deutsche Bahn med en plan for, hvordan problemet bedst løses.

Den næsten en kilometer lange bil- og togbro forbinder det tyske fastland med øen Femern. I forvejen frygter mange, at broen, der bare er udstyret med to vejbaner og et enkelt jernbanespor, vil komme til at udgøre en flaskehals, når der engang kommer trafik gennem Femern Bælt-tunnelen.

Teknikere foretager p.t. mere dybtgående undersøgelser, der skal afklare, hvad der skal ske. Men Slesvig-Holstens trafikminister, socialdemokraten Richard Meyer, forsikrer, at der bliver bygget en ny bro, hvis den nedslidte Femernsundbro ikke kan klare presset fra godstrafikken, når Femern Bælt-tunnelen står færdig:

‘Senest i 2021, hvor Femern Bælt-tunnelen står færdig, har vi brug for en erstatning for Femernsundbroen, siger Richard Meyer til Flensburg Avis.

Ifølge Der Nordschleswiger er den danske transportminister, Magnus Heunicke, S, sikker på, at delstatsregeringen i Kiel og forbundsregeringen i Berlin i fællesskab vil finde frem til en god og fremtidssikret løsning.

Magnus Heunicke understreger Femernsundbroens vigtige strategiske placering for både Skandinavien og hele det europæiske kontinent, fordi trafikmængden på Femernsundbroen kommer til at vokse voldsomt, når Femern Bælt-tunnelen åbner.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>