Tidsplanen i hackersagen skrider med timelang navneleg

Det meste af andendagen i den store hackersag er gået med at diskutere, hvem der kalder sig hvilke aliasser hvornår.

Den svenske mistænkte, Gottfrid Svartholm Warg, der er verdenskendt som medstifter af fildelingstjenesten The Pirate Bay, forsøges kædet sammen med en række forskellige navne i chat-samtaler, som politiet finder mere eller mindre relevante i forhold til efterforskningen.

Vicestatsadvokat Anders Riisager brugte mere end en time på at slå fast, om Warg eksempelvis bruger aliasser tit. Og hvorfor kalder han sig ikke bare Gottfrid Svartholm Warg?

»Hvorfor kalder man sig ikke bare sit rigtige navn?«, spurgte Anders Riisager.

»Den historiske grund er, at der er færre tegn i et alias,« lød svaret fra Warg.

Anklageren holdt dog fast og ville vide, om internet-kaldenavne ikke snarere er for folk, der har urent mel i posen, og som derfor gerne vil skjule sig.

Det gav den mistænkte svensker dog ikke meget for.

Læs også: Tor-bagmand skal vidne i dansk hackersag

»Et kaldenavn kan være præcis lige så identificerbart som et rigtigt navn. Hvis du slår ordet Anakata op, så finder du eksempelvis et link til min Wikipedia-profil,« sagde Warg.

Gennemgang af chatsamtaler og diskussion af internet-retorik fyldte i det hele taget det meste af dagens retsmøde. Det diskuteredes blandt andet, hvor sandsynligt det er, at alle medlemmer af internetgrupperingen The Lattice Team alle sammen kalder sig TLT.

Og anklagemyndigheden kæmpede med at få etableret Warg som manden bag navnene TLT og My Evil Twin. Ifølge Warg er de flere, der bruger TLT, mens han blankt afviste sidstnævnte.

Anders Riisager gennemgik også en chatsamtale, hvor Warg under netop aliasset TLT vedkender sig at være den eneste ondsindede hacker i Cambodia.

Warg kaldte det en joke, men anklageren delte ikke humoren.

»Jeg har meget svært ved at se det sjove i det,« sagde han.

»Det, at du ikke personligt finder det morsomt, gør det ikke til en forbrydelse,« svarede Warg, hvilket udløste latter hos en del personer på tilhørerpladserne.

Læs også: Anklager: Styresystem og logfiler belaster CSC-mistænkte

Allerede på retssagens anden dag er tidsplanen skredet. Det betyder, at den danske mistænkte JT ikke nåede at blive afhørt i dag. Det sker sandsynligvis først fredag, hvor også den amerikanske it-sikkerhedsekspert Jacob Applebaum skal vidne.

Danske JT har hidtil afvist at udtale sig i sagen, men ifølge hans forsvarer vil han gerne afgive forklaring nu.

Version2 følger sagen.

Læs også: CSC-mistænkt svensker frygter repressalier: »Jeg har allerede sagt for meget«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>