FN: Vi er 11 milliarder mennesker i 2100

Ved hjælp af nye statistiske metoder har forskere fra FN og University of Washington forsøgt at skyde sig ind på, hvordan Jordens befolkningstal vil udvikle sig resten af dette århundrede. Beregningerne viser, at vi med 80 procents sandsynlighed vil være mellem 9,6 og 12,3 milliarder mennesker i 2100.

I dag er vi et sted mellem 7,2 og 7,3 milliarder mennesker på kloden, og dette tal vil vokse til 9,6 milliarder i 2050. I 2100 kan vi forvente at være 10,9 milliarder mennesker, fremgår det af en ny artikel i det videnskabelige tidsskrift Science.


Befolkningstallet vil stige fra 7,2 til 10,9 milliarder mennesker i 2100, hvis forskerne har kigget rigtigt i krystalkuglen. (Graf: A. Raftery/UW)

Tidligere analyser har ellers vist, at befolkningstallet vil stabilisere sig omkring 9 milliarder mennesker omkring 2050, men ifølge den nye undersøgelse er der ikke meget håb om, at det vil ske. I stedet kan vi regne med, at befolkningstallet vil fortsætte med at stige hele dette århundrede.

Læs også: Sådan tæller man til syv milliarder mennesker

Den fortsatte stigning vil primært skyldes udviklingen i Afrika syd for Sahara, hvor fødselsraten forbliver høj, og hvor knap så mange som tidligere frygtet dør af aids. Befolkningstallet i Afrika vil stige fra 1 milliard i dag til omkring 4,2 milliarder i 2100, skriver forskerne.

I resten af verden vil befolkningstallet være mere stabilt. I Asien vil det vokse fra 4,4 til omkring 5 milliarder i 2050, og så vil det begynde at falde, viser prognoserne. I Europa bliver vi ikke flere mennesker – tværtimod.

I modsætning til tidligere har forskerne denne gang brugt moderne bayesiansk statistik til at fremskrive befolkningstallet, og det skulle give en større sikkerhed for, at de rammer rigtigt.

Der er dog stadig store usikkerheder, specielt i tallene for Afrika. Her kan væksten i befolkningstallet måske modereres, hvis der sættes massivt ind med familieplanlægning, herunder bedre adgang til prævention.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>