Folketingets retsudvalg vil have Edward Snowden til Danmark

Folketingets retsudvalg har fået øjnene op for udfordringerne med datasikkerhed og overvågning og vil have gang i en grundig debat på dansk grund.

En vigtig brik i den sammenhæng bliver whistlebloweren Edward Snowden, der i øjeblikket er i eksil i Ruland, og som Folketingets retsudvalg vil have med til en høring, skriver mx.dk.

Læs også: LA vil have Snowden-anklager om overvågning undersøgt til bunds

Hvis omstændighederne tillader det i egen høje person, men hvis det anspændte forhold til Rusland kommer i vejen, da eventuelt på en link-forbindelse a la den, man kunne se til europarådsmødet i Strasbourg i April.

Socialdemokraternes Jeppe Bruus, Venstres Karsten Lauritzen og Enhedslistens Pernille Skipper arbejder på en invitation, og sidstnævnte fortæller, at man har været i kontakt med Snowdens advokat.

Tidligere har politisk asyl til Edward Snowden forgæves været diskuteret, og musiker og internet-aktivist Peter Kofod har efterlyst en whistleblowerordning, der ville beskytte folk som Edvard Snowden, som lækkede oplysninger i offentlighedens interesse.

Læs også: Snowden: Jeg efterlod spor på NSA’s netværk for vise dem mine intentioner

Den kommende invitation til Edward Snowden falder sammen med, at Enhedslisten i et beslutningsforslag vil have regeringen til at forbyde masseovervågning og indirekte tage stilling til, hvorvidt der fra statens side foregår masseovervågning i Danmark, skriver Information.

Forslaget kommer, efter netop Edward Snowden fik belyst, hvordan transatlantiske fiberkabler knyttede nationale efterretningstjenester sammen i et spind af rets- og gennemsigtigheds-undvigende overvågning på kryds og tværs af landegrænser og lovgvninger.

I kølvandet på afsløringen ville Nicolai Wammen (S) ikke tilkendegive, om data om danskere opsamlet med danske fiberkabler blev udleveret til den amerikanske efterretningstjenste NSA i et samarbejde med Forsvarets Efterretningstjeneste, og har i en række folketingssvar afvist at fortælle, om det er lovligt.

Edward Snowden fik i begyndelsen af august forlænget sin opholdstilladelse i Rusland med tre år.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>