Forskere bruger mobildata til at forudsige kriminalitet

Allerede i dag benytter politiet demografiske data til at udregne, hvor der er størst sandsynlighed for at der vil opstå kriminalitet, for så at målrette indsatsen til disse områder, og det kan gøres med en effektivitet på 62 procent.

Men nu har forskere, ifølge Medium.com, fundet en metode til at gøre tallene endnu mere præcise. Nemlig ved at supplere de demografiske data med mobildata.

Mobil-datasættet indholder alle mulige forskellige informationer om brugerne; alder, køn, hvor de bor, men det indeholder også deres lokation på alle tidspunkter. De tal tog forskeren Andrey Bogomolov og hans team fra Universitetet i Trento, Italien og satte sammen med kriminalstatistikker og demografi-tal fra en tids-periode, for at forudse kriminalitetsrater i den næste periode. I dette tilfælde var det London du lavede beregninger på.

Ved at tilføje mobiltelefondataene forbedrede forskerne forudsigelserne med seks procent-point til 68 procent.

Forskerne fandt også ud af, at nogle mobildata er vigtigere end andre. For eksempel data om, hvorvidt telefonejeren var hjemme eller ej, var stærkt korreleret med kriminalitetsmønstrene.

Men når man nu vil bruge den slags mobildata til at forudse kriminalitet, melder der sig en række spørgsmål om privatliv.

Telefonica, som ejer O2 og som udleverede datasættet til forskerne, fortæller, at dataene var fuldstændigt anonymiseret, og at det ikke skulle være muligt at identificere nogen ud fra dem.

Hos Medium.com forstår de godt, hvis ikke Telefonicas forsikring får dem til at slappe af. For der er mange tilfælde, hvor den slags data alligevel har kunnet bruges til at identificere folk.

Samtidig fremhæver de, at der ikke er langt fra, at myndighederne kan forudse kriminalitet til at de også kan forudse almindelige menneskers adfærd.
Forskningen kan læses her.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>