Huller i vejene bliver automatisk afrapporteret med gængs smartphone-teknologi

Det er slut med møjsommeligt og borgerpligtigt at standse op, tage et billede af et hul i vejen og uploade på en mail til vejmyndighederne.

Med mobilen i bilen og fem studerendes metode i form af en app, kan du lade din smartphone om al arbejdet med at dokumentere og rapportere huller i vejen, og koncentrere dig om at køre ud i det blå.

Læs også: Det skal du lige være opmærksom på, inden du begynder på en moderne Android-app

De fem matematikstuderende fra andet semester på Aalborg Universitet benyttede sig af det accelerometer og den GPS, der i forvejen sidder i mange moderne telefoner, da de udviklede de matematiske formler, der kan oversætte rystelser i bilen til huller i vejene.

»Når telefonen lå i bilen eller sad i en mobiltelefonholder, kunne vi sammenholde bilens hastighed med bump og rystelser i vejen – samtidig med at GPS’en med cirka seks meters nøjagtighed kunne fortælle, hvor der var en ujævnhed,« fortæller Peter Sibbern, der er talsmand for gruppen af studerende.

Når tilstrækkelig mange bilister har afrapporteret over for eksempel en hel vintersæson, kan der dannes et detaljeret billede af hullers geografiske placering og deres udvikling på timebasis over vinteren.

Læs også: Ugens it-profil crowdsourcer toiletter til trængende danskere

Lektor Søren Løkke fra Institut for Planlægning på Aalborg Universitet har været en af vejlederne på projektet og mener man aktiverer fællesskabstankerne bag samfundet.

»Med crowdsourcing er der tale om vidensdeling mellem borgerne og det offentlige. Det, at den forbindelse bliver etableret, kan have stor værdi. Borgerne er på den måde faktisk med til at få velfærdsstaten til at fungere. Det er måske store ord at bruge, men dét at alle kan bidrage, er med til at kitte samfundet sammen.«


Foto: AAU Aalborg Universitet

De fem matematikstuderende fra Aalborg Universitet: Bagerst fra venstre: Søren Skov, Steffen Lønsmann Nielsen, Mathias Bach Pedersen. Forrest: Anne Arendt Louring og Peter Sibbern.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>