IE-fejl i virksomhedslogin hos SKAT

Efter henvendelse fra en Version2-læser, er SKAT blevet gjort opmærksom på en fejl i organisationens selvbetjeningsløsning.

Når man som virksomhed forsøger at logge ind på SKAT gennem statens centrale login-tjeneste, Nemlog-in, med den nyeste version (11) af Internet Explorer, bliver man mødt med en fejlmeddelelse. Fejlmeddelelsen oplyser fejlagtigt, at brugeren ikke har en tilstrækkeligt ny version af Java installeret, på trods af at det ikke er tilfældet.

Nu, knap tre uger efter henvendelsen og et år efter problemet oprindeligt opstod, er fejlen stadig ikke løst, men SKAT oplyser i et skriftligt svar, at der er en udbedring på vej:

»Det forventes at fejlen udbedres senest ved næste release af NemLogin i oktober.«

Hvis problemet opstår indtil da, anbefaler SKAT, at man bare trykker på »Log-in« i Nemlog-in-tjenesten igen, hvorefter fejlmeddelelsen skulle forsvinde.

Digitaliseringsstyrelsen, der står bag Nemlog-in, skriver at fejlen ligger hos SKAT. Version2 har efterfølgende fået følgende skriftlige forklaring på problemet fra SKAT:

»For at sikre at vores site skat.dk fremstår korrekt i forskellige browsere, herunder de forskellige versioner af Internet Explorer, er skat.dk domænet inkluderet på Microsofts centrale kompatibilitetsliste. Listen er administreret af Microsoft og sikrer, at brugerens Internet Explorer browser eksekveres i kompatibilitetsvisning. For at NemLogin fungerer korrekt i Internet Explorer 11, aktiveres normalt en række undtagelser, når NemLogin kaldes. Disse undtagelser bliver ikke aktiveret i den nyeste version (build) af Internet Explorer 11 i kompatibilitetsvisning grundet en ændring i en header som sendes fra browseren. Når undtagelserne ikke aktiveres giver det en fejlmelding i Java.«

Fejlen omfatter for såvidt vides kun SKATs selvbetjening, mens andre tjenester, der benytter sig af Nemlog-in, ikke er påvirkede. For under et år siden, var hele Nemlog-in dog ramt af problemet, hvilket Version2 skrev om dengang. Problemet blev efterfølgende rettet, men har så tilsyneladende overlevet på SKATs hjemmeside siden da.

Internet Explorer 11 står for 14 pct. af sidevisningerne i Danmark ifølge Gemius Ranking, og er således den tredje mest populære browser i landet fordelt over både pc’er og mobile enheder.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>