Kapacitetsproblemer har nedlagt E-Boks

Alt tyder på, det er kapacitetsproblemer, der har sendt den Digitale Postkasse-platform, E-Boks, i sort.

»Som det ser ud lige nu, er der tale om et kapacitetsproblem i en netværkskomponent, og det forsøger vi at løse sammen med vores driftsleverandør,« marketingdirektør i E-Boks Susanne Søndahl Wolff.

Flere har bemærket, at der er sendt mails rundt i den senere tid fra E-Boks, der handler om Digital Post. Kan det have noget at gøre med kapacitetsproblemerne?

»Det kan vi ikke sige, om det har. Men det ser ud til at være en flaskehals i en netværkskomponent. Så generelt har det noget at gøre med, at flere går ind samtidig.«

Men når man sender mails rundt til mange mennesker om, at de skal gå ind på E-Boks, bør I så ikke være forberedt på, at der kan komme en del besøgende?

»Den kørsel har været kørt gennem længere tid. Og vi har haft fuld drift-effektivitet i august-måned. Og i september har vi kørt på oppetider på 100 procent. Der sendes jo rigtigt mange dokumenter rundt hele tiden. Det er et usædvanligt tilfælde, det her. Normalt har vi nærmest 100 procent oppetid på vores drift.«

Læs også: E-boks ramt af nedbrud – 36 dage før deadline for Digital Post

Susanne Søndahl Wolff fortæller, at der ikke er noget, at der tyder på, at eksempelvis hackere skulle have udsat E-Boks for et DDoS-angreb, og at det skulle være forklaringen på den store trafik. Forklaringen lader til at være ganske almindelig trafik.

Det er i skrivende tidspunkt uvist, hvornår kapacitetsproblemerne bliver løst.

Kontorchef i Digitaliseringsstyrelsen for Center for systemforvaltning og sikkerhed Morten Mejer-Warnich fortæller, at Digital Post stadig kan tilgås fra borger.dk, virk.dk og fra E-Boks-smartphone app’en. Og ifølge en besked på E-Boks.dk skulle det også være muligt at komme i postkassen via netbanken.

Er det ikke mærkeligt, hvis E-Boks er gået ned, fordi folk forsøger at bruge det? Om lidt skal alle jo have en Digital Postkasse.

»Det kan man sagtens undre sig over. Vi er i dialog med leverandøren om, hvordan vi kan sikre, at den slags ikke skaber flaskehalse i infrastrukturen.«

Opdatering klokken 14.27
E-Boks.dk lader til at være oppe igen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>