Kickstarter strammer kravene til fejlslagne projekter

Det skal være slut med at holde dem, der har støttet et projekt på Kickstarter, hen i uvished, mens pengene slipper op, og projektet ender med at blive skrottet. En opdatering af Kickstarters brugerbetingelser skærper kravene til projekter.

De nye betingelser pålægger projekterne flere forpligtelser i forhold til at orientere projektets ‘backers’. Først og fremmest skal folkene bag projektet offentliggøre en beskrivelse af, hvilket arbejde de har udført, hvordan pengene er brugt, og hvad der forhindrer dem i at fuldføre projektet.


Fra præsentationsvideoen på Kickstarter for sværdkampsspilcontrolleren Clang.

Stramningerne kommer i kølvandet på flere store projekter, som er gået galt, efter at have samlet store beløb ind via Kickstarter. Senest har Clang-projektet måttet helt opgive til trods for at have samlet mere end tre millioner kroner ind fra over 9.000 backers. Dén udmelding kom dog efter et helt års tavshed fra projektet, og det er dét, Kickstarter nu vil lave om på.

Som udgangspunkt er holdet bag et projekt forpligtet til at leve op til den aftale, som er indgået med de personer, der har støttet projektet, hvis projektet har nået sit fundraising-mål. Hvis man har lovet sine backers merchandise eller produkter for at have støttet med et vist beløb, skal man altså levere varen.

Når man støtter et projekt på Kickstarter, så skal man dog også være bevidst om, at projekter kan gå galt af helt legitime grunde, og pengene derfor kan være spildt. Det er også i orden ifølge Kickstarter, så længe projektholdet kan dokumentere, at pengene er brugt fornuftigt, og de har gjort, alt hvad de kunne for at fuldføre, samt kommunikeret ærligt om projektets status.

Af betingelserne fremgår det også, at holdet bag et projekt kan holdes juridisk ansvarlig over for projektets backers, hvis holdet ikke opfylder betingelserne.

De nye betingelser træder i kraft i løbet af oktober, hvor Kickstarter også åbner for danske projekter uden behov for en mellemmand i udlandet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>