Facebook vil anvende brugerdata til at målrette reklamer uden for Facebook

Reklamer på hjemmesider og i apps kan fremover være dikteret af din adfærd på Facebook. I dag har reklame-giganten lanceret et nyt reklame-værktøj, som udnytter den enorme mængde data, der samles på det sociale medie, til at lave målrettede reklamer alle steder på internettet. Det skriver New York Times.

Reklameplatformen, der hedder Atlas, gør det nemt at lave marketing på tværs af enheder, lyder det fra selskabet.

»Vi tager alle de menneske-baserede marketingsfunktioner, som markedsførere er vandt til at bruge på Facebook, og gør dem tilgængelig på tværs af internettet,« fortalte David Jakubowski, der er chef for Facebooks reklameteknologi, i et interview.

Pepsi og Intel er blandt de første kunder, der skal anvende de nye reklamemuligheder. Som eksempel vil Pepsi kunne bede Atlas om at identificere potentielle kunder for en sodavand, og derefter få vist reklamer på diverse udvalgte sites. Selve reklamens udformning kan ligeledes blive optimeret af den enorme datamængde, Atlas har til rådighed.

Facebook-reklamerne kan også finde frem til brugerne i deres mobile apps. Anvender man Facebooks app, kan virksomheden nemlig se, hvilke andre apps man bruger, og vise reklamer inde i disse, skriver New York Times.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>