Kun godt halvdelen af Danmark meldt til Digital Post – kommuner trækker tablet-præmie-kortet

Der er lidt under to måneder til den 1. november, hvor brevene fra det offentlige stopper med at vælte ind ad brevsprækken, men i stedet lander i den digitale indbakke gennem borger.dk eller e-boks.

Alligevel er kun 55 pct. af danskerne over 15 år tilmeldt digital post, og kommunerne har derfor nu skudt gang i en indbyrdes konkurrence om at få tilmeldt flest borgere til servicen.

Læs også: Hver anden dansker er ikke tilmeldt Digital Post – det skal ny kampagne lave om på

Konkurrencen løber fra den 18. august i år til den 31. januar 2015, og den kommune, der har tilmeldt den største procentvise andel af borgere til digital post, løber med titlen som “Danmarks mest digitale kommune”.

Målet er, at 80 pct. af kommunikationen mellem det offentlige og borgerne skal foregå digitalt i 2015. De borgere, som ikke har mulighed for det, vil blive fritaget, og det forventer Digitaliseringsstyrelsen og Kommunernes Landsforening vil komme til at gælde for ca. 20 pct. af befolkningen.

I øjeblikket er 6,9 pct. af befolkningen over 15 år fritaget for digital post.

To tredjedele af befolkningen foretrækker dog helt at holde kommunikation med det offentlige væk fra de digitale tjenester, har en undersøgelse fra Rambøll og foreningen Dansk IT tidligere vist.

Det skyldes blandt andet, at borgerne har svært ved at finde den digitale tjeneste og har svært ved at forstå begreberne, der bliver brugt på nettet.

Konkurrencen mellem kommunerne vil munde ud i tre vindere. Foruden titlen som Danmarks mest digitale kommune, vil der også blive kåret Danmarks digitale slutspurter (kommunen med den største procentvise ændring af tilmeldte i konkurrenceperioden) og Danmarks mest digitale unge (kommunen med den største andel af tilmeldte unge mellem 15 og 24 år).

To tilfældigt udvalgte borgere i hver af vinderkommunerne vil få overrakt en tablet som præmie.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>