CO2-ophobningen i atmosfæren stiger med den højeste fart i 30 år

Mængden af drivhusgasser i atmosfæren nåede i 2013 atter rekordhøje niveauer, viser nye tal fra Den Meteorologiske Verdensorganisation (WMO) ifølge BBC. Tallene viser samtidig, at niveauerne stiger med den højeste hastighed siden 1984.

Den gennemsnitlige mængde CO2 i atmosfæren nåede i 2013 396 parts pr. million (ppm), hvilket er en stigning på 3 ppm fra 2012.

»Koncentrationen af kuldioxid i atmosfæren er langt fra at falde, men stiger tværtimod med den højeste hastighed i 30 år,« siger Michel Jarraud, generalsekretær for Den Meteorologiske Verdensorganisation, WMO.

CO2-koncentrationen i atmosfæren er nu 142 procent af, hvad den var i 1750, da den industrielle revolution begyndte.

I sin nye udgivelse ser WMO ifølge BBC også på optaget af CO2 i planter og hav. Hvis det er mindsket, som det skete op til El Nino i 1998, kan det snarere end øgede emissioner være en forklaring på den øgede CO2-koncentration. Det er der dog intet, som tyder på, hvilket gør meteorologerne endnu mere bekymrede.

»Vi ved ikke, om det her er midlertidigt, eller om det er en permanent tilstand, og det bekymrer os. Det kunne være, at biosfæren er på sin grænse for optag, men vi kan ikke sige det i øjeblikket,« siger Oksana Tarasova, chef for den atmosfæriske forskningsdivision hos WMO.

Samtidig hober andre gasser og skrappere drivhusgasser som nitrogenoxid og methan sig op i atmosfæren. Nu opfordrer forskerne – endnu en gang – politikerne til at indgå en traktat, der kan nedbringe udslippene.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>