Medicinalfirma ledte poliovirus direkte ud i belgisk flod

45 liter poliovirus hældt direkte i kloakken og derfra videre ud i en flod. Det var, hvad der ved en menneskelig fejl skete for medicinalfirmaet Glaxosmithkline på virksomhedens fabrik i den belgiske by Rixensart, som fremstiller poliovaccine.

Ifølge flere medier slap de 45 liter den 2. september gennem virksomhedens eget rensningsanlæg og videre ud i floden Lasne.

Det tog de belgiske myndigheder meget alvorligt. Der blev udtaget prøver af både vandet i floden, fra virksomhedens rensningsanlæg og i slammet fra anlægget.

Konklusionen er, at de store vandmængder i floden har fortyndet virus så meget, at der ikke er risiko for, at mennesker bliver smittet. Det hjælper også, at Belgien har obligatorisk vaccination mod polio.

Ikke desto mindre opfordrer landets Videnskabelige Institut for Folkesundhed blandt andet fiskere og evt. badende, der har været i kontakt med vandet omkring tidspunktet for udslippet, til at kontakte deres egen læge. Det samme gælder for rensningsanlæggets medarbejdere.

Instituttet har desuden bedt de lokale myndigheder undersøge, hvem der kan stilles til ansvar for udslippet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>