Mozilla Labs er lukket i stilhed

Mozilla har i løbet af foråret i al stilhed lukket den produktorienterede udviklingsafdeling Mozilla Labs. Hjemmesiden eksisterer stadig, og Mozilla har ikke officielt annonceret lukningen, men Mozilla-udvikler Ian Bicking bekræfter lukningen i et blogindlæg.

Mozilla Labs var den del af Mozilla-organisationen, som arbejdede på udviklingsprojekter, som kunne blive en del af Mozillas platform i fremtiden. Mozilla har desuden Mozilla Research, som arbejder på mere grundlæggende projekter, og den afdeling kører videre.

En del af udviklerne fra Mozilla Labs er flyttet til andre projekter hos Mozilla, mens andre er blevet samlet af op af blandt andet Google ifølge Ian Bicking.

Han beklager, at Mozilla Labs ikke fik lov til at fortsætte, fordi der netop var tale om udviklingsprojekter, som var eksperimenter, men alligevel var fokuseret på Mozillas produkter såsom Firefox-browseren og styresystemet Firefox OS.

»Jeg føler, at den tilgang til eksperimenter, som vi udviklede med Hotdish og TogetherJS, var hvad Labs skulle have handlet om hele tiden. Det føltes som om, vi var ved at udvikle nogle arbejdsmønstre, som et lille hold kunne arbejde efter og effektivt udforske et nyt område og med en forsigtig investering prøve at gå i nye retninger,« skriver Ian Bicking.

Han kritiserer samtidig tankegangen om, at det er ok at fejle, så længe man fejler hurtigt. I stedet for at betragte et projekt, som ikke munder ud i et produkt, som fejlslagent, bør man betragte det som en succes, fordi man altid lærer noget af processen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>